Παρασκευή 10 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαζικό και μαχητικό μήνυμα ότι το τερατούργημα θα μείνει στα χαρτιά

MotionTeam

Μήνυμα αγώνα ενάντια στην προσπάθεια κυβέρνησης - κεφαλαίου να βάλει τους αγώνες στο «γύψο» έστειλαν μαζικά χτες το απόγευμα ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης, μέσα από τη μεγάλη διαδήλωση των εργατικών συνδικάτων και των άλλων μαζικών φορέων.

Στη συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου αντάμωσαν εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μαζί με τους απόμαχους της δουλειάς, με αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, με φοιτητές και μαθητές. Ο ένας πλάι στον άλλο, εργάτες και εργάτριες από το Εμπόριο, το Μέταλλο, τους ΟΤΑ, τον Τουρισμό, τις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική, τον Βιομηχανικό Επισιτισμό, τα Εμφιαλωμένα Ποτά, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί, έμποροι και βιοτέχνες, φοιτητές και μαθητές, συνταξιούχοι όλων των ταμείων, με μια φωνή διαμήνυσαν πως «Οσοι νόμοι και να ψηφιστούν, οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν».

Ο κεντρικός ομιλητής, Παναγιώτης Κολογκούνης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας, κατήγγειλε το απαράδεκτο νομοσχέδιο καθώς και την πλειοψηφία του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού στο ΕΚΘ, που δεν θεώρησε καν σκόπιμο να συνεδριάσει για να συζητήσει το θέμα. Ανέδειξε πως το σύστημα επιχειρεί να θωρακιστεί απέναντι στην αμφισβήτησή του, που δυναμώνει από τη φτώχεια και την εξαθλίωση που αυτό γεννά. Γι' αυτό, τόνισε, «βάζει στο στόχαστρο τη "ριζοσπαστικοποίηση". Φοβάται τον εργάτη που αμφισβητεί και προσπαθεί να τον δέσει χειροπόδαρα».

«Οι εργαζόμενοι θα κουρελιάσουν και αυτό το νομοσχέδιο», ξεκαθάρισε, «θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα».

Στη συγκέντρωση μίλησε επίσης ο Μιχάλης Μιχαήλ, ανθυποπυραγός ε.α., χαιρετίζοντας όπως είπε εκ μέρους «όλων των αποστράτων που πάλεψαν για να γίνουν τα σκοτάδια φως μέσα στα Σώματα Ασφάλειας και στις Ενοπλες Δυνάμεις». Απηύθυνε αγωνιστικό κάλεσμα συσπείρωσης όλου του προσωπικού τους, εν ενεργεία και αποστράτων, για να μην περάσουν, να μην εφαρμοστούν στην πράξη οι αντιδραστικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης και των συμμάχων της. Και σημείωσε: «Για όσους στις μέρες μας σπέρνουν ανέμους, με απαγορεύσεις, καταστολή και κατάργηση λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων, η ιστορία του λαϊκού κινήματος διδάσκει ότι θα βρεθούν πολύ σύντομα αντιμέτωποι με τις θύελλες των αγωνιστικών αντιδράσεων που ωριμάζουν στις συνειδήσεις των καταπιεσμένων».

Μετά τις ομιλίες, ένα μαχητικό ποτάμι, με τις σημαίες των σωματείων και τα πανό, διαδήλωσε στους δρόμους της πόλης: Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Παραλιακή Λεωφόρος, με κατεύθυνση το Λευκό Πύργο και τη Νέα Παραλία, η καταδίκη εκφράστηκε δυνατά, «Φτώχεια - απαγορεύσεις - ανεργία, αυτή είναι των αστών η δημοκρατία», ενώ το μήνυμα στάλθηκε πανίσχυρο: «Ο αγώνας μας στο δρόμο δεν σταματά, απάντηση θα πάρετε από την εργατιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ