Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Γεύση αστυνομοκρατίας από το Σολτ Λέικ

Μια... άγρια γεύση από το τι πρόκειται να γίνει κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα θα αποτελέσουν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2002 στο Σολτ Λέικ Σίτι που ξεκινούν στις 8 Φλεβάρη του 2002. Σύμφωνα με όσα ανακοινώνουν οι επίσημες αρχές της πόλης των ΗΠΑ, κάθε αθλητής θα έχει τον προσωπικό του φρουρό (!), πολεμικά αεροσκάφη θα πραγματοποιούν εναέριες περιπολίες, ενώ ακόμα και οι εθελοντές θα ελέγχουν εξονυχιστικά τους θεατές που θα προσέρχονται στα γήπεδα για να παρακολουθήσουν τα Ολυμπιακά αγωνίσματα. Για τη φύλαξη των αθλητικών εγκαταστάσεων θα χρησιμοποιηθούν αρκετές χιλιάδες στρατιώτες και αστυνομικοί.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε προχτές ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Λ. Νικολάου, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου για την παράδοση της Ολυμπιακής φλόγας στους Αμερικανούς διοργανωτές, ο οποίος ανέφερε ότι, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ τους ενημέρωσε στη σύνοδο των Ολυμπιακών Επιτροπών την περασμένη Παρασκευή στο Μονακό, ότι τα μέτρα ασφαλείας στο Σολτ Λέικ θα είναι τόσο τρομακτικά και υπερβολικά, ώστε γίνεται προσπάθεια να περιοριστούν για να μην αλλοιωθεί το μήνυμα και η εικόνα των Αγώνων... Φανταστείτε τι πρόκειται να γίνει, αφού ακόμα και ο πρόεδρος της ΔΟΕ θορυβήθηκε από τα μέτρα ασφαλείας, ενώ ο ίδιος ζήτησε από τα μέλη της ΔΟΕ να παραμείνουν στην αμερικανική πόλη ως το τέλος των Αγώνων ώστε να δείξουν την εμπιστοσύνη τους προς τους διοργανωτές και τα μέτρα που αυτοί έχουν λάβει.

Σημειώνεται ότι ο αρχικός προϋπολογισμός στον τομέα της ασφάλειας αυξήθηκε από τα 270 εκατ. δολάρια στα 310 εκατ. δολάρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ