Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκκαθαρίζουν «αντιφρονούντες» στα ΕΛΤΑ

Φαινόμενα διώξεων υπαλλήλων παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στα ΕΛΤΑ. Το θέμα συνδέεται με την επιχειρούμενη από την κυβέρνηση ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού και εκφράζονται ανησυχίες για το μέλλον εργαζομένων που αντιδρούν στο ξεπούλημα.

Συγκεκριμένα, με Ερώτησή τους στη Βουλή προς τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος και Σπ. Στριφτάρης, σημειώνουν ότι με απόφαση της Διεύθυνσης Διοικητικού των ΕΛΤΑ μετατέθηκε ο εργαζόμενος Β. Κατσιρέας από τον Κεντρικό Τομέα Οικονομικών και Προγραμματισμού Αττικής στην Ειδική Μονάδα Παραγωγής των ΕΛΤΑ Βύρωνα χωρίς κανένα λόγο, αιτιολογία και διευκρινίσεις.

Επισημαίνουν ότι με ομόφωνη απόφαση το Σωματείο Διοικητικών Υπαλλήλων καταγγέλλει την απόφαση αυτή σαν παράνομη και καταχρηστική γιατί δεν εφαρμόστηκε σαφώς ο κανονισμός μεταθετότητας και επειδή έπρεπε να μετατεθεί άλλος υπάλληλος με λιγότερα μόρια. Το Σωματείο ζητά δε, την άμεση ανάκληση της απόφασης.

Αναφερόμενοι σε μια σειρά στοιχείων, οι βουλευτές τονίζουν ότι η μετάθεση του συγκεκριμένου υπαλλήλου δε μπορεί να θεωρηθεί σαν αναβάθμιση, αλλά είναι κατάφωρη υποβάθμιση.

Σε αυτό το πλαίσιο, ερωτούν γιατί έγινε αυτή η μετάθεση από επιτελική υπηρεσία σε μονάδα παραγωγής, που απαγορεύεται από τον κανονισμό και δεδομένου ότι τέτοιες μεταθέσεις πρέπει να γίνονται μόνο με τη θέληση του εργαζομένου. Ακόμα, «πού στοχεύουν αυτές οι μεταθέσεις, ουσιαστικά διώξεις των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ; Τι συμβαίνει το τελευταίο διάστημα στα ΕΛΤΑ, λόγω του ξεπουλήματος και ποιους εξυπηρετούν στην πραγματικότητα αυτές οι διοικητικές μεθοδεύσεις που εφαρμόζονται;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ