Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αδίκημα η δωρεάν μεταφορά αντιστασιακών στο Γοργοπόταμο!

Οδηγοί δημοτικών λεωφορείων παραπέμπονται σε δίκη

Οδηγοί δημοτικών λεωφορείων, του Δήμου Υμηττού και του Δήμου Αγ. Δημητρίου (Μπραχάμι), παραπέμπονται να δικαστούν γιατί μετέφεραν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στο Γοργοπόταμο για να τιμήσουν την επέτειο!

Συγκεκριμένα, στην περίπτωση του Δήμου Υμηττού, πρόκειται για το Νικόλαο Κων. Χριστόπουλο, ο οποίος παραπέμπεται να δικαστεί στο Α' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας επειδή, στις 29 Νοέμβρη του 1998, μετέφερε με λεωφορείο του Δήμου Υμηττού αγωνιστές στην εκδήλωση γιορτασμού του Γοργοπόταμου. Το χειρότερο, όπως μας διαβεβαιώνουν αγωνιστές - επιβάτες του λεωφορείου, είναι το ότι η παραπομπή γίνεται με ψεύτικα στοιχεία, αφού στο κλητήριο θέσπισμα, ο οδηγός κατηγορείται ότι «καταλήφθηκε να διενεργεί επιβατικές μεταφορές με κόμιστρο οι οποίες έχουν ανατεθεί σε άλλο φορέα ή πρόσωπο και συγκεκριμένα να μεταφέρει εκτός ορίων Δήμου Υμηττού, εκδρομείς με κόμιστρο, με προορισμό τον Γοργοπόταμο για τον εορτασμό της επετείου»!

Κι ενώ αυτά δεν έχουν καμιά βάση, όπως προσθέτουν, εκείνο που στην πραγματικότητα συνέβη την 29 Νοέμβρη 1998, ήταν κάποιος έλεγχος στον οδηγό, στη Λαμία, από την Τροχαία, χωρίς να διαπιστωθεί κάποια παράβαση (και φυσικά τίποτα απ' αυτά που αναφέρονται στο κλητήριο θέσπισμα). Ομως, τώρα, μετά 3 χρόνια, ο οδηγός καλείται να δικαστεί για πράγματα που δε συνέβησαν! Δικαιολογημένα λοιπόν αναρωτιούνται οι αντιστασιακοί αν πρόκειται, απλώς για μια κίνηση υπέρ των ιδιοκτητών εκδρομικών λεωφορείων ή για υπερβάλλοντα ζήλο οργάνων που νομίζουν έτσι ότι μπορεί να αποτρέψουν τους δήμους να εξυπηρετούν τους αντιστασιακούς δημότες τους ώστε να μεταβαίνουν δωρεάν για να τιμούν, κάθε χρόνο την Εθνική Αντίσταση;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ