Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Μαζικό διάβημα διαμαρτυρίας σήμερα

Στις 3 το μεσημέρι, στο υπουργείο Εργασίας

Δυναμική απάντηση με μαζικό διάβημά τους προς το υπουργείο Εργασίας, δίνουν σήμερα στις 3 το μεσημέρι, εργατικά σωματεία, γυναικείες οργανώσεις και μαζικοί φορείς στην επιχειρούμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να ανατρέψει και να καταργήσει σαλαμοποιώντας, κατακτήσεις της κοινωνικής ασφάλισης. Αφορμή του διαβήματος αποτέλεσαν οι δηλώσεις μιας σειράς κυβερνητικών στελεχών που, στο όνομα της ισότητας των δύο φύλων, υποστηρίζουν την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στα 65 ακόμα και για τις γυναίκες που μπήκαν στην παραγωγή πριν το 1993 (για τις μετά το '93 έχει ήδη φροντίσει σχετικά η τότε κυβέρνηση της ΝΔ).

Η σημερινή αγωνιστική απάντηση εργαζομένων, γυναικών και μαζικών φορέων εντάσσεται στα πλαίσια της πάλης για την υπεράσπιση και διεύρυνση της κοινωνικής ασφάλισης. Στο διάβημα καλούν η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας, το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων, το Συνδικάτο Μετάλλου «Προμηθέας», το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών, το σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων, το σωματείο Φαρμακεργατών κ.ά.

Μάλιστα η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ) με ανακοίνωσή της, για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών, καλεί όλα τα σωματεία των κλάδων της σε αγωνιστική ετοιμότητα. Πιο συγκεκριμένα η Ομοσπονδία αναφέρει ότι ο υφυπουργός Εργασίας με το ιδεολόγημα «η ισότητα μεταξύ των δυο φύλων καθιστά αναγκαία την εξάλειψη των διαφοροποιήσεων στη σχεδιαζόμενη κοινωνικοασφαλιστική μεταρρύθμιση», προσπαθεί να δικαιολογήσει τις σχεδιαζόμενες από την κυβέρνηση ανατροπές στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Η ΟΕΚΙΔΕ, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «για μια ακόμα φορά καταγγέλλει αυτή την επίθεση της κυβέρνησης στις κατακτήσεις και στα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Η κυβέρνηση έχει συμπαραστάτη της σ' αυτήν την πολιτική τη ΝΔ, αλλά και την πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ η οποία διά του προέδρου της, Χ. Πολυζωγόπουλου, προβάλλει τις θέσεις κυβέρνησης - ΣΕΒ σαν θέσεις της ΓΣΕΕ και των εργαζομένων».

Καταλήγοντας η ΟΕΚΙΔΕ «καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους στους κλάδους μας, σε συναγερμό. Να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, να προβάλλουμε όλοι μαζί τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2018-10-20 00:00:00.0)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις (2018-10-13 00:00:00.0)
Κουβέρτες για τα παιδιά των Τούρκων αγωνιστών (2005-12-15 00:00:00.0)
Για τα παιδιά των Τούρκων αγωνιστών (2005-12-10 00:00:00.0)
Ταξική αλληλεγγύη στους απεργούς (2004-10-03 00:00:00.0)
Είμαστε εδώ, στο δρόμο του αγώνα (2000-07-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ