Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Για την κοινή δράση των ταξικών δυνάμεων

Από τη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών
Από τη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών
Την αναγκαιότητα της κοινής δράσης και της ενίσχυσης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, με στόχο τη συνολική εναντίωση στον ιμπεριαλισμό και στα μονοπώλια, επισήμαναν χτες, στη συνάντηση που είχαν, η αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της Μολδαβικής Συνομοσπονδίας Εργατών «SOLIDARITATE» και αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από τη Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ).

Οι Μολδαβοί συνδικαλιστές Λεονίντ Μανέα, πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, και Ολεγκ Μπούντσα συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στα πλαίσια της επίσκεψης που πραγματοποιούν στην Ελλάδα, προσκεκλημένοι από την Ομοσπονδία Οικοδόμων, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες με στόχο την κοινή δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Οι δύο αντιπροσωπείες αναφέρθηκαν στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη των δύο χωρών και επισήμαναν ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ενωμένο πρέπει να αντιπαρατεθεί στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι διεθνώς από το μεγάλο κεφάλαιο.

Ο Δ. Κουμπούρης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, αναφέρθηκε στη δράση του ΠΑΜΕ στην Ελλάδα για την ανάπτυξη των αγώνων ενάντια στην αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης αλλά και ενάντια στο βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Ακόμα αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που παίρνει το ΠΑΜΕ για το συντονισμό του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Λεονίντ Μανέα, από την πλευρά του, μίλησε για τον αγώνα που δώσανε τα ταξικά συνδικάτα της Μολδαβίας ώστε να ξεφύγουν από την πολιτική της συναίνεσης, που ακολουθούσε η Ενωμένη Συνομοσπονδία. Μάλιστα, αναφερόμενος στον αγώνα τους την τελευταία δεκαετία ενάντια στο καθεστώς της ελεύθερης οικονομίας, που θέλησαν να εφαρμόσουν στη χώρα του, επισήμανε ότι αυτή είχε αποτέλεσμα να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, να ιδιωτικοποιηθούν υπηρεσίες και να χαθούν εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις. Οπως σημείωσε, η Συνομοσπονδία Εργατών «SOLIDARITATE» το Δεκέμβρη του 2000 είχε άμεση συνεργασία με το Κομμουνιστικό Κόμμα Μολδαβίας, το οποίο τους τελευταίους εφτά μήνες έχει τη διακυβέρνηση της χώρας. Ακόμα υπογράμμισε πως η συνεργασία τους είναι στενή καθώς η νέα αυτή κυβέρνηση έχει εντάξει τα αιτήματά τους στις προγραμματικές της κατευθύνσεις, ενώ δίνει μεγάλη μάχη για την ανόρθωση της οικονομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ