Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Λεφτά για Πρόνοια - Υγεία, μέρισμα για όλους χωρίς αποκλεισμούς

«Μέρισμα σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς». «Δώστε λεφτά για Πρόνοια - Υγεία όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία»: Αυτά είναι τα συνθήματα που κυριάρχησαν κατά την παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), λίγη ώρα πριν από το συλλαλητήριο ενάντια στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό.

Για άλλη μια φορά, η ηγεσία του υπουργείου αρνήθηκε συνάντηση με το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, που τάσσεται ενάντια στις περικοπές των επιδομάτων, των συντάξεων και των θεραπειών ΑμεΑ, ενάντια στα σφαγεία του ΚΕΠΑ και την περικοπή του αριθμού των αναπήρων δικαιούχων του μερίσματος.

Η ΣΕΑΑΝ διεκδικεί, μεταξύ άλλων, την αύξηση του κονδυλίου και του αριθμού των δικαιούχων του μερίσματος, ενιαία δημόσια και καθολική Κοινωνική Ασφάλιση, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, αύξηση των κρατικών κονδυλίων για την Πρόνοια.

Οπως επισημάνθηκε, το μέρισμα της κυβέρνησης αφορά μόλις 25.000 οικογένειες αναπήρων, ενώ όσα δίνονται «είναι ένα πολύ μικρό μέρος από αυτά που μας πήραν τα προηγούμενα χρόνια, από αυτά που θα μας πάρουν με τον προϋπολογισμό του 2020 και με το Ασφαλιστικό του Βρούτση». Κατήγγειλαν συγκεκριμένα το τσεκούρωμα 173 εκατ. ευρώ μόνο από τα επιδόματα των ΑμεΑ, πάνω από 50 εκατ. ευρώ από τις θεραπείες για την Ειδική Αγωγή, σχεδόν 200 εκατ. ευρώ από τα οικογενειακά επιδόματα και άλλα τόσα για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

«Τα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης του 3ου Μνημονίου για την Πρόνοια συνυπέγραψε και ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ολοκληρώνει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ», τονίζει η ΣΕΑΑΝ και προειδοποιεί ότι θα κλιμακώσει τον αγώνα της το επόμενο διάστημα με πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ