Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
Στο φως νέες άθλιες μεθοδεύσεις της ηγετικής ομάδας

Τον τίτλο του «Εργοδοτικού Κέντρου Καβάλας» επιβεβαιώνει καθημερινά η ηγετική ομάδα στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου
Τον τίτλο του «Εργοδοτικού Κέντρου Καβάλας» επιβεβαιώνει καθημερινά η ηγετική ομάδα στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου
Την ΠΑΣΚίτικη ηγετική ομάδα στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καβάλας (ΕΚΚ) και τις άθλιες πρακτικές που χρησιμοποιεί, προκειμένου να διατηρήσει τους νόθους συσχετισμούς και να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, καταγγέλλει η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ.

Μέσα από συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες και από σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, καταγγέλλει ότι η εν λόγω ηγετική ομάδα συνεχίζει να προκαλεί, αποφασίζοντας στην τελευταία συνεδρίαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, προχτές Τετάρτη, να τοποθετήσει κάμερες παρακολούθησης μέσα και έξω από το κτίριό του και να εξουσιοδοτήσει δικηγόρο για να καταθέσει μήνυση σε εκλεγμένους συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Επιπλέον, το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι η ηγετική ομάδα του ΕΚΚ, προσπαθώντας να νομιμοποιήσει το όργιο νοθείας που έλαβε χώρα στις «εκλογές» του Σωματείου Εργατών και Υπαλλήλων Μετάλλου και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Καβάλας τον περασμένο Ιούνη, έφτασε στο σημείο να πλαστογραφήσει τη σελίδα τοπικής εφημερίδας, ώστε να εμφανίζεται ότι ανακοίνωσε στον Τύπο την πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση και εκλογές του σωματείου.

Θυμίζουμε ότι στελέχη των ταξικών σωματείων κατέθεσαν αγωγή ακυρότητας των εκλογών που έγιναν στα κρυφά, παρά τις επίμονες προσπάθειες από μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, από τον σημερινό πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μετάλλου και από ένα ακόμη μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας να βρουν πού και πώς θα γίνουν οι εκλογές... Μάλιστα, και η δικηγόρος - δικαστική αντιπρόσωπος που είχε την ευθύνη των εκλογών, σε τηλεφωνική επικοινωνία αρνήθηκε να πει στους συνδικαλιστές τον τόπο όπου διεξάγονται οι εκλογές!

Στο πλαίσιο της διαδικασίας για την εκδίκαση της αγωγής, που βρίσκεται σε εξέλιξη, οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές εμφανίστηκαν να προσκομίζουν πλαστό αντίγραφο τοπικής εφημερίδας. Οπως αναφέρει σε μήνυση για πλαστογραφία που κατέθεσε στη συνέχεια ο εκλεγμένος συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ στη διοίκηση του ΕΚΚ και πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας, Γ. Γιαγκίδης, «μόνταραν» τη σελίδα 10 του φύλλου της 11/6/2019 της εφημερίδας «Καβάλα» και τοποθέτησαν εκεί την ανακοίνωση - πρόσκληση του Σωματείου Μετάλλου Καβάλας. Στο αρχείο τοπικών εφημερίδων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, αλλά και στο αρχείο της ίδιας της εκδοτικής επιχείρησης της συγκεκριμένης εφημερίδας, υπάρχει το πραγματικό φύλλο, στο οποίο δεν υπάρχει πουθενά η εν λόγω ανακοίνωση!

Χτες προσκομίστηκε έγγραφο της ιδιοκτήτριας της εφημερίδας, με την οποία εμφανίζεται να δηλώνει ότι προχώρησε σε συμπληρωματική έκδοση της εφημερίδας, καθώς στην αρχική έκδοση είχε ξεχάσει να περιλάβει την καταχώρηση του σωματείου. Στη φάση βέβαια που εμφανίζεται και αυτή η εξέλιξη, τη μέρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προτάσεων των δύο πλευρών προς το δικαστήριο, γεννά σοβαρά ερωτήματα για την όλη μεθόδευση...

Τα πεπραγμένα των εργατοπατέρων επιβεβαιώνουν το απύθμενο θράσος τους

Στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ υπενθυμίζει τα «έργα και τις ημέρες» της εργοδοτικής πλειοψηφίας του ΕΚΚ, μέσα από τα οποία αποκαλύπτεται το απύθμενο θράσος της.

Υπενθυμίζεται ότι στην προσπάθειά της να φιμώσει κάθε φωνή που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργατών κόντρα στα συμφέροντα των εργοδοτών, η διοίκηση του ΕΚΚ έχει επιβάλει κανονισμό που περιορίζει τις Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων σε μόλις 2 το χρόνο, με την προϋπόθεση ότι θα παρευρίσκεται στις συνελεύσεις το προεδρείο του ΕΚΚ...

Ανακοίνωσε επίσης ότι «απέβαλε από μέλος του ΔΣ (...) ΟΜΟΦΩΝΩΣ» το εκλεγμένο μέλος της διοίκησης Γιάννη Γιαγκίδη και απείλησε με διαγραφή και τον δεύτερο εκλεγμένο συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, τον πρόεδρο του Σωματείου Οικοδόμων Καβάλας.

Για τον ίδιο σκοπό έστησε έναν Πειθαρχικό Κανονισμό Λειτουργίας τον οποίο χρησιμοποιεί για να διαγράφει εκλεγμένους συνδικαλιστές.

Απειλεί με έξωση τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΒΦΛ και Πετρελαίων, με πρόσχημα την... έλλειψη χώρων και τη χρήση του συγκεκριμένου γραφείου για «εκπαιδευτικούς» σκοπούς!

«Επιβεβαιώνεται ακόμη μια φορά ότι οι κυβερνητικοί και εργοδοτικοί συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Καβάλας (ΠΑΣΚΕ) για να παραμείνουν στις θέσεις τους και να κρατάνε τους εργαζόμενους μακριά από αγώνες και διεκδικήσεις δεν διστάζουν να κάνουν τα πάντα», τονίζει το ΠΑΜΕ.

«Την Τετάρτη, που σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις για το προϋπολογισμό, στη συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου δεν δέχτηκαν να το συζητήσουν, το μόνο που τους ένοιαζε ήταν η τοποθέτηση καμερών στο κτίριο του ΕΚΚ και η ανάθεση σε δικηγόρο άσκησης αγωγής και μήνυσης σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Θέλουν να εμφανιστούν σαν αδικημένοι αυτοί που κρατάνε το ΕΚΚ κλειστό τα απογεύματα και έδιωξαν όλα τα υπαρκτά σωματεία, ακόμα και τα συνταξιουχικά, για να βάλουν εμπόδια στη δράση τους.

Θέλουν να εμφανιστούν σαν υπερασπιστές της Δημοκρατίας και της νομιμότητας αυτοί που παραποίησαν εφημερίδα για να αποδείξουν ότι έκαναν εκλογές σύμφωνα με το καταστατικό και με το νόμο στο Σωματείο Μετάλλου.

Το συγκεκριμένο σωματείο δεν έβγαλε ποτέ καμία ανακοίνωση για τα προβλήματα των εργαζομένων στο κλάδο. Ούτε καν πριν λίγες μέρες, που οι εργαζόμενοι στο Μέταλλο στον νομό Καβάλας έχασαν συνάδελφό τους από εργατικό ατύχημα.

Το σωματείο αυτό έστειλε στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Μετάλλου το 2016 την οικονομική διευθύντρια εταιρείας επεξεργασίας μαρμάρου.

Να μην προβληματίζονται λοιπόν οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ γιατί τις ελάχιστες φορές που καλούν σε κινητοποίηση τους εργαζόμενους δεν μαζεύονται πάνω από πέντε άτομα. Τους πήρανε χαμπάρι, τους γύρισαν τη πλάτη οι εργαζόμενοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ