Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίστηκε η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων σε αρχαιρεσίες

Ενα σωρό σεκιουριτάδες επιστράτευσε η εργοδοσία της «ΑΒ Βασιλόπουλος» στη Μάνδρα, προσπαθώντας να εμποδίσει τη συμμετοχή των εργαζομένων στις αρχαιρεσίες του Σωματείου
Ενα σωρό σεκιουριτάδες επιστράτευσε η εργοδοσία της «ΑΒ Βασιλόπουλος» στη Μάνδρα, προσπαθώντας να εμποδίσει τη συμμετοχή των εργαζομένων στις αρχαιρεσίες του Σωματείου
Το νέο κρούσμα τρομοκράτησης των εργαζομένων στις εκλογές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής καταγγέλλει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ.

Μετά την εργοδοσία στα «Praktiker», που κάλεσε την αστυνομία, χτες ήταν η σειρά των «ΑΒ Βασιλόπουλος» να επιστρατεύσουν σεκιουριτάδες με το σωρό για να «υποδεχθούν» το Σωματείο στις αποθήκες της επιχείρησης στη Μάνδρα.

Προκειμένου να ενισχύσουν το κλίμα τρομοκρατίας, τα στελέχη της εταιρείας παρατάχθηκαν και αυτά στο προαύλιο. Παρά την άρνηση της εργοδοσίας να παραχωρήσει χώρο για να διεξαχθούν οι εκλογές, οι εκπρόσωποι του Σωματείου συζήτησαν με τους εργαζόμενους, ενώ στην κάλπη που στήθηκε σε παρακείμενο χώρο ψήφισαν αρκετοί εργαζόμενοι, κόντρα στην τρομοκρατία.

Η Πανελλαδική Γραμματεία καταγγέλλει πως η εργοδοσία «ξεφούρνισε αρχικά και παρουσία των εργαζομένων, θεωρώντας πως το Σωματείο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων είναι ενδεχομένως ένας από τους πολλούς εργοδοτικούς μηχανισμούς παραγωγής αντιπροσώπων, πως θα διαθέσει χώρο για τις εκλογές και πως στο παρελθόν είχε μισθώσει μέχρι και πούλμαν για τη συμμετοχή των εργαζομένων σε αντίστοιχες αρχαιρεσίες». Οταν κατάλαβε πως το Σωματείο συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, «όχι απλά αρνήθηκε να παραχωρήσει χώρο για τις εκλογές, αλλά σήμερα υποδέχτηκε το σωματείο με security και όλο τον διευθυντικό μηχανισμό σε παράταξη».

Ο εργοδοτικός μηχανισμός που επιστρατεύει αστυνομία, σεκιουριτάδες και τρομοκρατία απέναντι στο Σωματείο είναι ο ίδιος «που φέρνει κατά χιλιάδες εργαζόμενους να ψηφίζουν» σε σωματεία - παραμάγαζά του.

Το Σωματείο χαιρετίζει την αποφασιστικότητα αρκετών εργαζομένων που «απέναντι σε εργοδοσία, διευθυντές και αστυνομία, έκαναν το βήμα και συμμετείχαν στις εκλογές» και στέλνει μήνυμα στην εργοδοσία και τους ανθρώπους της στο συνδικαλιστικό κίνημα πως «τέτοια θα είναι τα συνέδρια που θα γίνουν το επόμενο διάστημα! Εργατικά, με την παρουσία των χιλιάδων εργαζομένων από κάθε κλάδο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίστηκαν στην Αθήνα οι «εκλογές» - παρωδία του ΠΑΣΥΕ (2019-01-25 00:00:00.0)
Ενοχλεί η συνδικαλιστική δράση στα «Hondos» (2015-03-18 00:00:00.0)
Συλλήψεις και προσαγωγές εργαζομένων που βρίσκονται σε κινητοποίηση (2012-12-25 00:00:00.0)
Τρομοκρατούν εργάτη υποψήφιο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» (2010-10-15 00:00:00.0)
Πέτυχαν την επαναπρόσληψη εργαζόμενης (2009-03-27 00:00:00.0)
Οργιάζει η εκμετάλλευση και η εργοδοτική τρομοκρατία (2007-06-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ