Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Συνέδριο - παρακαταθήκη για τους αγώνες του επόμενου διαστήματος

Παρουσίαση της εισήγησης από τον Ν. Εξαρχο
Παρουσίαση της εισήγησης από τον Ν. Εξαρχο
Με κεντρικό σύνθημα «Ενωτικός, μαζικός, ταξικός αγώνας, για σύγχρονες συνθήκες δουλειάς και αμοιβής, δουλειά με δικαιώματα» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15/12 το 17ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.

Οι εργασίες του Συνεδρίου, οι τοποθετήσεις της πλειοψηφίας των αντιπροσώπων, η έγκριση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού επιβεβαίωσαν την απόφαση των εργατών να αφήσουν πίσω τους εργατοπατέρες των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, που μέχρι το 2016 από τη θέση της ηγεσίας του ΕΚΙ ήταν οι καλύτεροι συνομιλητές των μεγαλοεργοδοτών, και να συνεχίσουν να βαδίζουν μαζί με τις ταξικές δυνάμεις ενάντια στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις.

Τις αγωνιστικές παρεμβάσεις για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων παρουσίασε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Νίκος Εξαρχος, στην εισήγηση του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου. Στάθηκε ιδιαίτερα στην οργάνωση δεκάδων απεργιών, στους νικηφόρους αγώνες των εργαζομένων στα «Market IN» και στο εργοστάσιο της «Ανακύκλωσης», στην πραγματοποίηση τριών πανηπειρωτικών συλλαλητηρίων, στην αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες και μετανάστες και στις αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στη βάση του Ακτίου.

Οσον αφορά στις μάχες του επόμενου διαστήματος, ξεχώρισε η ανάγκη για προετοιμασία ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, με απόφαση για απεργία με ανοιχτή ημερομηνία. Στο μέτωπο των ΣΣΕ, το Εργατικό Κέντρο ιεραρχεί ψηλά την προσπάθεια για την υπογραφή ομοιοεπαγγελματικής σύμβασης στην πτηνοτροφία, ενώ ανοιχτά παραμένουν τα μέτωπα του αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς, της πάλης για την Υγεία και την Πρόνοια.

Στην παρέμβασή του, ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, στάθηκε στη διαπάλη του ταξικού εργατικού κινήματος με τη συνδικαλιστική μαφία στην ηγεσία της ΓΣΕΕ. Τόνισε την ανάγκη για ζωντανά Συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα, τα οποία ο εργάτης θα έχει σαν «δεύτερο σπίτι» του και όχι συνδικάτα και ηγεσίες - τσιράκια των αφεντικών. Στην κατεύθυνση αυτή, ξεχώρισε το καθήκον να μετρηθούν βήματα στην οργάνωση των εργατών, στη ζωντάνια στη λειτουργία των συνδικάτων, στη μαζικότητά τους.

Στο τέλος της διαδικασίας, το Σώμα ενέκρινε ψηφίσματα στήριξης στον αγώνα που δίνει η εργατική τάξη της Γαλλίας ενάντια στο τσάκισμα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στους μικρομεσαίους αγρότες που πραγματοποιούν κινητοποιήσεις καθώς επίσης και στο Σωματείο Μεταλλωρύχων του ορυχείου χρωμίου Μπουλκίζα στην Αλβανία, που ζητά την επαναπρόσληψη του προέδρου του ο οποίος απολύθηκε για συνδικαλιστικούς λόγους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ