Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Αντιδραστική ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ στην ανείπωτη φτώχεια

Αφού «έθρεψαν» πολύμορφα τα κύματα των μεταναστών και εκμεταλλεύτηκαν την παραγωγική τους δύναμη, οι χώρες της ΕΕ επιχειρούν τώρα να σφραγίσουν τα σύνορά τους, αναλαμβάνοντας στην ουσία τα ηνία της δουλεμπορίας. Ετσι, τα σύνορα θα διέρχονται μόνον όσοι εξυπηρετούν την «εθνική» οικονομία και, μάλιστα, με συμφέρουσες για την εργοδοσία διαδικασίες! Σ' αυτό ακριβώς το πλαίσιο κινείται και η ελληνική κυβέρνηση.

Με σύνθημα «διώχνουμε τους λαθρομετανάστες πριν μπουν στα σύνορα» και αξιοποιώντας παράλληλα τα όποια ξενοφοβικά αισθήματα μερίδας των Ελλήνων, που η ίδια η κυβέρνηση και ο μηχανισμός της έχουν δημιουργήσει και συντηρούν, αποφάσισε χτες μέτρα για τον αυστηρότερο έλεγχο των συνόρων, την καθιέρωση της επαναπροώθησης, θέσπιση αυστηρότερων κανόνων εισόδου και χορήγησης ασύλου, φακέλωμα των μεταναστών κλπ.

Την ίδια στιγμή, 34 Κούρδοι και Αφγανοί μετανάστες, που φιλοξενούνταν μαζί με άλλους σε εγκαταλειμμένο σχολείο της Κύμης, στάλθηκαν «πεσκέσι» στην Τουρκία, με αιφνιδιαστική επιχείρηση της Αστυνομίας, ενώ το δουλεμπορικό, που εμποδιζόταν από πολεμικό πλοίο, πριν περίπου 10 μέρες, να προσεγγίσει τις ελληνικές ακτές, προσάραξε χτες στις νοτιοδυτικές ακτές της Κρήτης.


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ