Τρίτη 21 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Επαναπρόσληψη απολυμένου συνδικαλιστή μετά από πολυήμερο αγώνα

Μετά από πολυήμερο αγώνα που έδωσαν δεκάδες σωματεία και εργαζόμενοι της Πάτρας, η εργοδοσία της «Ανδριόπουλος Ν. & Η. UNISOL AΕ» αναγκάστηκε να επαναπροσλάβει απολυμένο συνδικαλιστή, εκλεγμένο στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας (ΕΚΠ).

Σε ανακοίνωσή του για την εξέλιξη αυτή το Εργατικό Κέντρο σημειώνει:

«Ο αγώνας τους, με μπροστάρη το ΕΚ Πάτρας, οι πετυχημένες απεργιακές κινητοποιήσεις έξω από την πύλη του εργοστασίου ανάγκασαν την εργοδοσία της επιχείρησης "Ανδριόπουλος Ν. & Η. UNISOL AΕ", βιομηχανία διογκωμένης πολυστερίνης, στο Ρίο Πατρών, να κάνει πράξη το δίκαιο αίτημα να επιστρέψει στην εργασία του ο συνάδελφος και μέλος της διοίκησης του ΕΚ Πάτρας, Στέφανος Λαβράνος.

Η συγκεκριμένη εταιρεία τις προηγούμενες μέρες είχε προχωρήσει στην τρομοκρατική και παράνομη απόλυση του συναδέλφου μας.

Με τον αγώνα τους απέτρεψαν κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων. Απέδειξαν ότι μόνο με τους αγώνες μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα, ότι δεν προσφέρει τίποτα στους εργαζόμενους η ατομική λύση, ότι η γραμμή του συμβιβασμού, της ηττοπάθειας και της μοιρολατρίας που σπέρνει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός πρέπει να ηττηθεί μέσα στα εργοστάσια.

Απέδειξαν ότι η αλληλεγγύη των εργατών, η συλλογική δράση και ο οργανωμένος αγώνας με τα συνδικάτα μας είναι πολύτιμα εργαλεία και παρακαταθήκη για τους αυριανούς αγώνες.

Απέναντί τους βρήκαν, εκτός της εργοδοσίας, μηνύσεις και εισαγγελικές εντολές για συλλήψεις και διάλυση του απεργιακού αγώνα για να τους λυγίσουν. Οι εργαζόμενοι σε αυτήν την επίθεση αντέταξαν την ταξική αλληλεγγύη, τη συμπαράσταση δεκάδων σωματείων και εργαζομένων που στήριξαν τον αγώνα με όλα τα μέσα».

Σημειώνοντας την ευρύτερη σημασία του αγώνα που δόθηκε, το ΕΚΠ τονίζει:

«Η σύγκρουση με την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της, όπως και η υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, η προστασία των πρωτοπόρων εργατών δεν σταματάει ποτέ, είναι αγώνας καθημερινός, σε κάθε τόπο δουλειάς και συνεχώς πρέπει να δυναμώνει. Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας θα δώσει όλες του τις δυνάμεις ώστε κάθε σπίθα αντίστασης, σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, να γίνεται μαζική, μαχητική εστία αγώνα σε όλη την εργατική τάξη της πόλης μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ