Τρίτη 21 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ
Νέες κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις

Σε στάση εργασίας (11 π.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας) σήμερα Τρίτη, καθώς και σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12 μ. αύριο Τετάρτη, προχωρούν οι εργαζόμενοι του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5.500 πτυχιούχους ηλικίας 22 - 29 ετών.

«Στις 22/1 ξεκινούν να λήγουν οι πρώτες συμβάσεις των εργαζομένων του προγράμματος. Αυτό σημαίνει πως τα πόστα τους στις δημόσιες υπηρεσίες όπου βρίσκονται θα αδειάσουν, αφήνοντας στον "αέρα" την εξυπηρέτηση και τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων. Εργαζόμαστε σε υπηρεσίες Υγείας, Ασφάλισης (...) Δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να "σηκώσουμε το γάντι" με τη συνέχιση των διεκδικήσεών μας», σημειώνουν.

Μεταξύ άλλων διεκδικούν: Αμεση αναγνώριση προϋπηρεσίας και ένσημα για όλους. Να σταματήσει η πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. Μόνιμη και σταθερή δουλειά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Ισα δικαιώματα για τις εργαζόμενες μητέρες και τις εγκύους. Καμία απόλυση. Καμία ιδιωτικοποίηση των δημόσιων φορέων, καμία σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ