Τρίτη 21 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Νέο εργατικό «ατύχημα» στην καθαριότητα

Νέο εργατικό «ατύχημα» στη βραδινή βάρδια αποκομιδής απορριμμάτων του δήμου Ιωαννίνων καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ του νομού. Το «ατύχημα» έγινε στις 16/1, όταν εργαζόμενος ενώ δούλευε στην αποκομιδή έπεσε και έσπασε το ισχίο του.

Οπως αναφέρει το σωματείο, είναι το δεύτερο εργατικό «ατύχημα» που συνέβη από το Νοέμβρη μέχρι σήμερα, και πάλι σε εργάτη βραδινής βάρδιας, ενώ και οι δύο είναι νεοπροσληφθέντες μέσω της 3Κ.

Το σωματείο καταγγέλλει ως αιτία των «ατυχημάτων» τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και την εντατικοποίηση της δουλειάς των ελάχιστων εργατών που έχουν απομείνει. Η κατάσταση αυτή «είναι ευθύνη της διοίκησης, που ψάχνει πώς θα φέρει ιδιώτες στην αποκομιδή αντί να ψάχνει πώς θα τηρήσει την εργατική νομοθεσία που έχει απομείνει, αντί να ψάχνει τρόπο να προσλάβει νέο μόνιμο προσωπικό ώστε να ξεκουραστούν οι εργάτες.

Και οι δύο τραυματισμοί των συναδέλφων μας δεν είναι εργατικά ατυχήματα. Είναι εργοδοτικά εγκλήματα, που φέρουν την υπογραφή της δημοτικής αρχής και της κυβέρνησης. (...)

Ευθύνες όμως βαραίνουν τη διοίκηση και για την εικόνα της πόλης. Οι εργατικές συνοικίες (Βοτανικός, Καρδαμίτσια), όπως και τα χωριά γύρω από την πόλη, κάνουν μέρες να δουν απορριμματόφορο, την ίδια στιγμή που η αποκομιδή γίνεται καθημερινά μπροστά από τα καταστήματα των πολυεθνικών!

Ευχόμαστε στον συνάδελφό μας ταχεία ανάρρωση και του υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να γίνουν όσο το δυνατόν πιο ανθρώπινες οι συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ