Τρίτη 21 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ
Κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμό του

Αυτή είναι η εικόνα που αντίκρισε χτες το κλιμάκιο του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια περιοδείας του στο παράρτημα του Παίδων στην Καλλιθέα
Αυτή είναι η εικόνα που αντίκρισε χτες το κλιμάκιο του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια περιοδείας του στο παράρτημα του Παίδων στην Καλλιθέα
Κινητοποίηση ενάντια στη συστηματική προσπάθεια συρρίκνωσης και το τελικό κλείσιμο του παραρτήματος Καλλιθέας του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» συνδιοργανώνουν σήμερα Τρίτη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Δαβάκη, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ στη νότια Αθήνα.

Την κινητοποίηση στηρίζουν επίσης η Ενωση ΕΒΕ Καλλιθέας και το Παράρτημα Νοτίων του Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.

Να σημειωθεί ότι μετά από την πρόσφατη συνταξιοδότηση της τελευταίας παιδιάτρου του παραρτήματος Καλλιθέας του Νοσοκομείου Παίδων, δεν υπάρχει πλέον γιατρός για να μπορέσει να λειτουργήσει η παιδιατρική κλινική.

Κλιμάκιο του ΚΚΕ πραγματοποίησε χτες περιοδεία στο παράρτημα και συζήτησε με τους λιγοστούς εργαζόμενους για τις εξελίξεις. Οπως αναδείχθηκε, η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν προδιαγεγραμμένη, καθώς η απαξίωση του παραρτήματος ξεκίνησε από τη δεκαετία του '90. Μέχρι τότε λειτουργούσε σε 24ωρη βάση, με παιδιατρική κλινική, χειρουργείο, μικροβιολογικό εργαστήριο, οφθαλμολογικό ιατρείο, ορθοπεδικό, ΩΡΛ, οδοντιατρικό, με δωμάτια νοσηλείας σε τρεις ορόφους. Σταδιακά όλα τα ιατρεία έπαψαν να λειτουργούν σε μόνιμη βάση. Το 2011 έφτασε να λειτουργούν μόνο τα εξωτερικά ιατρεία της Γ' Παιδιατρικής κλινικής, χωρίς δυνατότητα νοσηλείας, με μόλις δύο παιδιάτρους. Μόνο το 2019, 7.000 παιδιά «επισκέφθηκαν» το συγκεκριμένο παράρτημα.

Οι φορείς και τα σωματεία που οργανώνουν τη σημερινή κινητοποίηση απαιτούν δημόσιο νοσοκομείο, που θα καλύπτει τις ανάγκες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για όλα τα παιδιά των νοτίων περιοχών, δημόσια Κέντρα Υγείας ανά περιοχή που να λειτουργούν όλες τις μέρες και ώρες, με επαρκές προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία, σύγχρονα εργαστήρια και κατάλληλο τεχνικό εξοπλισμό.

«Η υποβάθμιση και συρρίκνωση των δομών Υγείας και δημοσίων μαιευτηρίων αλλά και της λίστας εξετάσεων και παροχών που αφορούν γυναικολογικό και προγεννητικό έλεγχο, παιδιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμούς, στέλνουν τις γυναίκες και τα παιδιά τους στα πλοκάμια των πανάκριβων ιδιωτικών νοσοκομείων, κλινικών και διαγνωστικών κέντρων», σημειώνουν οι Σύλλογοι και οι Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ, προσθέτοντας ότι «τεράστιες είναι και οι ευθύνες των δημοτικών αρχών που από τη μια μεριά εφαρμόζουν την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική που οδηγεί σε υποστελέχωση και υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών και δομών, ενώ από την άλλη ζητούν να μην κλείσουν τα νοσοκομεία, στα οποία εφαρμόζεται ακριβώς η ίδια πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ