Τρίτη 21 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΖΑΝΗ
Καλούνται σε δίκη αγωνιστές συνδικαλιστές για την πάλη κατά της νοθείας

Στο πλαίσιο της επιχείρησης επιβολής ασφυκτικού ελέγχου στα συνδικάτα και τις διαδικασίες τους από το αστικό κράτος, που βαθαίνει και η σημερινή κυβέρνηση, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Κοζάνης προχώρησε σε κλητήριο θέσπισμα σε βάρος 6 συνδικαλιστών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στην Κοζάνη, με τις κατηγορίες μεταξύ άλλων να περιλαμβάνουν δήθεν παρεμπόδιση της ομαλής διεξαγωγής αρχαιρεσιών για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής στο επαναληπτικό 35ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης (ΕΚΚ) που πραγματοποιήθηκε το Γενάρη του 2018.

Συγκεκριμένα, οι 6 συνδικαλιστές, εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στο συνέδριο του ΕΚΚ και δύο από αυτούς μέλη της σημερινής διοίκησής του, οδηγούνται τον ερχόμενο Μάρτη ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης, μετά από εισαγγελική παρέμβαση και προκαταρκτική εξέταση που έγινε το Νοέμβρη του 2018, βασιζόμενη στην αναφορά της δικηγόρου που εκτελούσε χρέη δικαστικού αντιπροσώπου κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, αλλά και τη μαρτυρία του συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ και μέλους του ΔΣ του ΕΚΚ, Αθ. Μάστορα, ο οποίος κατονόμασε τους 6 συνδικαλιστές που αντιστάθηκαν στη νοθεία στο συνέδριο του ΕΚΚ.

Στην πραγματικότητα, βέβαια, οι συνδικαλιστές καλούνται στα δικαστήρια επειδή δεν αποδέχτηκαν την προσπάθεια των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ να νομιμοποιήσουν επιπλέον 34 αντιπροσώπους από διάφορα σωματεία και να εμφανίσουν πάνω από 35% νόθους αντιπροσώπους (διπλοψηφίες, εκλογές στα χαρτιά, ανύπαρκτοι ψηφίσαντες, επιστολική ψήφος κ.λπ.) στη συνολική σύνθεση του συνεδρίου.

Το γεγονός ότι από τους συνδικαλιστές που υποδείχθηκαν, ο ένας δεν βρισκόταν καν στο χώρο επειδή εργαζόταν και ο άλλος ήταν εγχειρημένος με πατερίτσες, αποδεικνύει ότι για να επιτεθούν στο ταξικό κίνημα αξιοποιούν το ψέμα που είναι συνέχεια της εκτεταμένης νοθείας που εφαρμόζουν στα σωματεία...

Δεν υποτασσόμαστε! Δυναμώνουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής μας!

«H προσπάθεια τρομοκράτησης των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ δεν έρχεται σε μια τυχαία στιγμή», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η «Ταξική Ενότητα» στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης (ο συνδυασμός των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ). «Ερχεται σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη η αντιλαϊκή επίθεση σε όλα τα μέτωπα, που είναι σε εξέλιξη το σχέδιο για την "απολιγνιτοποίηση", το νέο ΕΣΕΚ, που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή μας και το λαό συνολικά, ετοιμάζονται νέα νομοσχέδια που χτυπάνε την Κοινωνική Ασφάλιση, περιορίζουν το δικαίωμα στις διαδηλώσεις κ.ά. Παίρνουν τα μέτρα τους ώστε να βάλουν εμπόδια στους αγώνες των εργαζομένων και του λαού. Δεν είναι τυχαίο ότι οι εργοδοτικοί - κυβερνητικοί συνδικαλιστές όχι μόνο δεν παίρνουν μέτρα για την οργάνωση του αγώνα αλλά βάζουν όσα εμπόδια μπορούν (συμβάλλουν στον "κοινωνικό αυτοματισμό", δεν παραχωρούν αίθουσα του ΕΚΠ για σύσκεψη οργάνωσης του αγώνα κ.ά.)».

«Η συγκεκριμένη κλήτευση», συνεχίζει η ανακοίνωση, «έρχεται να επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά ότι η Δικαιοσύνη και οι εργοδοτικοί - κυβερνητικοί συνδικαλιστές λειτουργούν υπέρ του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους. Αυτή η εξέλιξη υποδηλώνει ότι η φάμπρικα ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων λειτουργεί κανονικά, από την κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθούν να εκφοβίσουν συνδικαλιστές που το μόνο που έκαναν είναι να σώσουν την τιμή και την υπόληψη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος βάζοντας εμπόδια στον απόλυτο εκφυλισμό που προσπάθησε να επιβάλει η ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης. Αποδεικνύεται ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή και ανεξάρτητη, αλλά αστική και ανοιχτομάτα, στέλνοντας μήνυμα στους εργαζόμενους: "Τα κεφάλια μέσα, μην αγωνίζεσθε"».

Και καταλήγει: «Είναι γελασμένοι ότι με αυτήν την κλήτευση θα μας τρομοκρατήσουν, αντίθετα μας πεισμώνουν και μας ατσαλώνουν ώστε να γίνουμε πιο δυνατοί και αποτελεσματικοί στη μάχη να πεταχτεί έξω από τα συνδικάτα των εργαζομένων η γάγγραινα της "συνδικαλιστικής μαφίας". Απέναντι σε κυβέρνηση, αστική Δικαιοσύνη, εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό που μας θέλουν υποταγμένους (...) απαντάμε με το δυνάμωμα του αγώνα με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες και τα συμφέροντά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ