Τετάρτη 29 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
«Συναινετικά» στα κρίσιμα για το κεφάλαιο

Υπερασπιζόμενος μία προς μία τις αντιλαϊκές αποφάσεις που πήρε η κυβέρνησή του και έτοιμος να βάλει πλάτη στα προτάγματα του κεφαλαίου και από τη θέση της αντιπολίτευσης, εμφανίστηκε τη Δευτέρα το βράδυ μιλώντας στον «ΑΝΤ1» και στον Ν. Χατζηνικολάου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας.

Ο πρώην πρωθυπουργός κλήθηκε να σχολιάσει τα λεγόμενα «εθνικά θέματα» και επιστράτευσε ξανά την «ανταλλαγματολογία» για τη βαθύτερη εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, στα οποία ως κυβέρνηση πρωτοστάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας από την κυβέρνηση να παγώσει προσωρινά τη στρατιωτική Συμφωνία με τις ΗΠΑ, που η δική του κυβέρνηση προετοίμασε, τάχα «έως ότου ένας από τους ισχυρότερους συμμάχους μας θέσει με σαφήνεια τον τρόπο με τον οποίο θα υπερασπιστεί τον σύμμαχό του σε περίπτωση που η προκλητικότητα της Τουρκίας ξεπεράσει τα όρια», ξεπλένοντας δηλαδή ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και κρύβοντας ότι η εμπλοκή στους σχεδιασμούς τους εκθέτει το λαό και τη χώρα σε τεράστιους κινδύνους και δεν προστατεύει απ' αυτούς.

Με άξονα τα όσα ορίζει η απαράδεκτη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, ο Αλ. Τσίπρας τάχτηκε υπέρ της συνεννόησης και της συναίνεσης και στο Προσφυγικό, ενώ σε μια προσπάθεια να δείξει το συναινετικό «προφίλ» με κοινή βάση με τη ΝΔ τα συμφέροντα του κεφαλαίου, που και οι δυο υπηρετούν, πρόσθεσε: «Εμείς όπως είδατε ψηφίσαμε στη Βουλή τον προϋπολογισμό για τις δαπάνες. Και όχι μόνο εκεί, κι αλλού δείξαμε τη διάθεσή μας για συναινέσεις. Ψηφίσαμε το νομοσχέδιο για την ομογένεια (...) Και ψηφίσαμε και την Κατερίνα Σακελλαροπούλου (...) να δίνουμε συναίνεση και συνεννόηση εκεί που υπάρχει κι ένα πεδίο». Ταυτόχρονα διαμήνυσε στην αστική τάξη πως όπου η κυβέρνηση αστοχεί να «σκοράρει» για τα συμφέροντά της, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα την επικρίνει γι' αυτό. Οπως είπε: «Αυτό δεν σημαίνει ότι, όταν βλέπουμε φάουλ, όταν βλέπουμε αστοχίες, δεν θα μιλάμε. Δηλαδή, να δώσω συναίνεση στην αφωνία των 72 δευτερολέπτων στον Λευκό Οίκο ή συναίνεση στην απουσία της Ελλάδας από μια κρίσιμη Σύνοδο για τη Λιβύη στο Βερολίνο;».

Τέλος, για τη στέγη σε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε ότι «υπάρχουν δυο ΠΑΣΟΚ» και τάχα στον ΣΥΡΙΖΑ μετακόμισε το ...έντιμο! Αρνήθηκε ότι υπάρχει ενδεχόμενο αλλαγής ονομασίας του ΣΥΡΙΖΑ, όμως δήλωσε ότι μπορεί να «προστεθεί δίπλα και κάτι που να εκφράζει περισσότερο ή να δίνει και μια άλλη προοπτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ