Κυριακή 16 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες
Ζεστή και μοναδική

Πριν αρχίσουμε να μιλάμε για γαλοπούλες, για σολομούς, για γουρουνόπουλα και άλλα τινά θα ασχοληθούμε σήμερα με τη σούπα. Οι σούπες που κατά τη διάρκεια των εορτών δίνουν μια λάμψη στο τραπέζι, ενώ τις καθημερινές τις μετατρέπουν σε μέρες γιορτής. Φυσικά, υπάρχουν οι απλές σούπες, οι εύκολες αλλά και οι περίπλοκες, αυτές που θεωρούνται «επίσημες», που την επισημότητά τους την οφείλουν στα υλικά που περιέχονται σε αυτές, όπως δηλαδή: ο αστακός, οι γαρίδες και άλλα τέτοια «φθηνά» υλικά. Ομως, ευτυχώς η δυστυχώς, ανάλογα όπως το πάρει κανείς, εμείς σήμερα μπορούμε να ετοιμάσουμε μια απλή σούπα, μια «σούπα κρέμα από κουνουπίδι» Τι θα χρειαστούμε ένα κιλό κουνουπίδι καθαρισμένο, ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό, ένα κρεμμυδάκι, μια κουταλιά βούτυρο, 4 φλιτζάνια ζωμό κότας, ένα φλιτζάνι κρέμα γάλακτος Νουνού, αλάτι και πάπρικα.

Θα βάλουμε σε μια κατσαρόλα το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια με το νερό και το κρεμμυδάκι, κομμένο σε φέτες, τα σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και έπειτα τα πολτοποιούμε. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι. Το ανακατεύουμε για δυο λεπτά και προσθέτουμε τον πουρέ από το κουνουπίδι (θα το έχουμε ήδη έτοιμο) και το ζωμό της κότας. Θα σιγοβράσουμε τη σούπα για λίγο. Θα τη βγάλουμε από τη φωτιά και θα προσθέσουμε αλάτι, πάπρικα και την κρέμα γάλακτος. Θα την ξαναζεστάνουμε χωρίς να την αφήσουμε να πάρει βράση. Και έπειτα τη σερβίρουμε σε σουπιέρα ή σε ατομικά πιάτα. Αντε, και καλή μας όρεξη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σας αρέσουν οι σούπες; (2002-11-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ