Κυριακή 16 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Δώρα για όλους

Ετοιμαστείτε. Η στιγμή των αγορών έφτασε, ετοιμαστείτε, λοιπόν, για τα δώρα που θα κάνετε σε συγγενείς και φίλους. Φυσικά, το βιβλίο είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει, ό,τι πιο ευχάριστο και ό,τι πιο χρήσιμο μπορείς να δώσεις και να πάρεις..

Για μικρούς: Από τις εκδόσεις «Πατάκη» κυκλοφόρησε το τρίτο βιβλίο της Βάσως Ψαράκη με τις περιπέτειες της αγαπημένης μάγισσας Σουμουτού. Στο βιβλίο αυτό, που έχει τίτλο «Πώς η Σουμουτού πήρε το σοφό βιβλίο της», ο μάγος Αλμπαντρά ζει τρομερές και φοβερές περιπέτειες στα εξωτικά νησιά των κουρσάρων, ενώ η Σουμουτού ταξιδεύει μέχρι την κοιλάδα του Τρίκορφου βουνού, για να αντιμετωπίσει τον εχθρό της και να πάρει πίσω το σοφό βιβλίο της. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι στο μαγικό κόσμο της φαντασίας, διακοσμημένο με τις υπέροχες εικόνες της Βάσως Ψαράκη, που έχει εικονογραφήσει μέχρι σήμερα 53 βιβλία για παιδιά και είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και του Κύκλου Παιδικού Βιβλίου. Τι τα λέμε όλα αυτά; Η Βάσω Ψαράκη είναι πασίγνωστη, είναι χιλιοβραβευμένη και θα λέγαμε ότι είναι και η πολυαγαπημένη των μικρών και μεγάλων αναγνωστών της.

Για μεγάλους: Οσοι αγαπούν το ιστορικό μυθιστόρημα, όσοι αγαπούν τις ιστορίες εποχής, δεν έχουν παρά να διαβάσουν το εξαιρετικό βιβλίο του Μανουέλ Βάθκεθ Μονταλμπάν «Η Καίσαρ ή τίποτε», που κυκλοφορεί από τις «Εκδόσεις Καστανιώτη».

«Τα γεγονότα είναι τα ίδια, οι πρωταγωνιστές είναι εκείνοι που ήταν, το ίδιο και η εποχή». Τα λόγια αυτά ανήκουν στο συγγραφέα του βιβλίου για να σηματοδοτήσουν το μυθιστόρημά του για τη ζωή και το έργο της οικογένειας Βοργία. Μέσα στις σελίδες, θα παρελάσουν τα κυριότερα μέλη της περίφημης οικογένειας Καταλανών, που, μέσα από τρομερές δολοπλοκίες, αλλά και εξαιρετικούς πολιτικούς χειρισμούς, διαμόρφωσαν τα ιστορικά γεγονότα στην Ιταλία και, γενικά, έπαιξαν τόσο σημαντικό ρόλο στο πολιτικό ευρωπαϊκό σκηνικό του 16ου αιώνα. Τον πάπα Αλέξανδρο ΣΤ` τον Καίσαρα, την πανέμορφη και ανάλγητη Λουκρητία, την Ιουλία Φαρνέζα, τον Ορσίνι, τον Σφόρτα, τον Ιωάννη και τον Ζοφρέ, περιτριγυρίζουν μια σειρά «κομπάρσων», μια σειρά από ιστορικές μορφές, όπως η μορφή του Μακιαβέλι, του Λεονάρντο ντα Βίντσι, του Ιερώνυμου Σαβαναρόλα, του Μιχαήλ Αγγέλου που χάρη στην απολαυστική λογοτεχνική αυθαιρεσία, αλλά και στην επιμονή, για την ιστορική ακρίβεια, του συγγραφέα, αναπλάθουν με εξαιρετικό τρόπο το κλίμα της ανάστατης Ευρώπης από τον προτεσταντισμό, την αντιμεταρρύθμιση και τη γέννηση των σύγχρονων κρατών, όπου οι σκοποί αγιάζουν τα μέσα, όλα τα μέσα, τα χειρότερα μέσα. Πρόκειται για ένα καλογραμμένο και συναρπαστικό μυθιστόρημα για όσους ξέρουν την ιστορία, αλλά και για εκείνους που αρχίζουν να τη μαθαίνουν. Η μετάφραση είναι της Κατερίνας Τζωρίδου.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ