Τρίτη 4 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΛΑΣΤΡΑ
Στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα ενάντια στη δημιουργία διοδίων

Τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα του λαού της περιοχής ενάντια στη δημιουργία πλευρικών διοδίων στη Χαλάστρα εξέφρασε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χτες με πρωτοβουλία του δήμου Δέλτα και την παρουσία εκπροσώπων των κομμάτων και της Περιφέρειας.

Η χτεσινή σύσκεψη ήρθε σε συνέχεια της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν οι κάτοικοι την περασμένη Παρασκευή, ενάντια στην κατασκευή πλευρικών διοδίων στον κόμβο που συνδέει την κοινότητα Χαλάστρας με την Εθνική Οδό, σε μικρή απόσταση από τα διόδια των Μαλγάρων.

Τα νέα διόδια κατασκευάζονται με πρόσχημα ότι οι οδηγοί των φορτηγών αποφεύγουν τα διόδια των Μαλγάρων μέσω της Χαλάστρας και το Δημόσιο χάνει έσοδα.

Ο δήμος και οι εκπρόσωποι των κομμάτων και της Περιφέρειας που στηρίζουν την πολιτική εκχώρησης των οδικών αξόνων στο κεφάλαιο, για εκμετάλλευση, προτείνουν αντί να δημιουργηθούν πλευρικά διόδια στη Χαλάστρα, να μετακινηθούν δυτικότερα τα διόδια των Μαλγάρων, ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής. Μάλιστα ο δήμος σχεδιάζει και την αξιοποίηση ένδικων μέσων.

Ο Λ. Στολτίδης ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν μπαίνει σε μια συζήτηση χωροθέτησης των διοδίων. Οπως είπε, κάθε τέτοια συζήτηση δεν λαμβάνει υπόψη ότι για την κατασκευή των δρόμων χρυσοπλήρωσε ο λαός και καλείται να πληρώνει και για τη χρήση τους, για να θησαυρίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι που τους εκμεταλλεύονται. Επίσης δεν λαμβάνει υπόψη ότι ο λαός έχει χτυπηθεί ανελέητα με τη φοροληστεία και βρίσκεται αντιμέτωπος και με νέα χτυπήματα στις ΣΣΕ, στην Κοινωνική Ασφάλιση κ.ο.κ. Ηδη το κόστος για τις μετακινήσεις είναι μεγάλο και για τη μεγάλη πλειοψηφία καθίσταται απαγορευτικό.

Προειδοποίησε ότι τα διάφορα δικονομικά μέσα έχουν ελάχιστες πιθανότητες θετικής έκβασης, καθώς με το τελευταίο πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση έχει άρει κάθε πιθανό εμπόδιο που αντίκειται στη γρήγορη διευθέτηση και ικανοποίηση των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Τόνισε ότι για το ΚΚΕ όχι μόνο δεν πρέπει να δημιουργηθούν νέα διόδια, αλλά πρέπει να καταργηθούν όλα και ο μόνος παράγοντας που μπορεί να πιέσει αποφασιστικά σε αυτήν την κατεύθυνση είναι ο λαός. Και κάλεσε το λαό της περιοχής να στείλει το μήνυμα προς κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους να μην τολμήσουν την κατασκευή νέων διοδίων, να καταργήσουν και όσα υπάρχουν.

Σε αυτήν την κατεύθυνση κάλεσε το δήμο και τους τοπικούς φορείς να ενεργήσουν, δηλώνοντας ότι το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για τη στήριξη ενός τέτοιου αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ