Τρίτη 4 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 1821-2021»
Παρουσίασε το πρόγραμμα των επετειακών δράσεων

Το πρόγραμμα των επετειακών δράσεων και εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821 παρουσίασε το βράδυ της Παρασκευής η «Πρωτοβουλία 1821-2021», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στην ειδική εκδήλωση το «παρών» έδωσε η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα εκπροσώπησε η Ολγα Γεροβασίλη. Παρευρέθηκαν ακόμα ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, υπουργοί, αιρετοί, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, η πρόεδρος της Πρωτοβουλίας, Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη κ.ά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

Η παρουσίαση του προγράμματος των εκδηλώσεων έγινε από τον Ιωάννη Μάνο, σύμβουλο στην Εθνική Τράπεζα και συντονιστή της «Πρωτοβουλίας», ο οποίος μεταξύ άλλων ευχαρίστησε το ΚΚΕ για το υλικό που παραχώρησε στην «Πρωτοβουλία» για τον συνθέτη Ιάννη Ξενάκη και τη δράση του την περίοδο της Κατοχής.

Το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε εκπόνησαν τα 14 ιδρύματα, τα οποία συνεργάζονται στην «Πρωτοβουλία». Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, περισσότεροι από 75 φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό συνεργάστηκαν για την οργάνωση και προετοιμασία περίπου 120 δράσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια της τριετίας 2020-2022.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ