Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ μόνο παράγοντας ασφάλειας δεν είναι

Σε επιστολή τους στον «Ριζοσπάστη», στρατευμένοι που υπηρετούν στον 51ο Λόχο Ειδικών Δυνάμεων, στο Στρατόπεδο Νάουσας, γράφουν:

«Η επικαιρότητα με τα Ελληνοτουρκικά αποδεικνύει για άλλη μια φορά περίτρανα πως η συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, σαν το ΝΑΤΟ, μόνο παράγοντας ασφάλειας δεν είναι - είναι χαρακτηριστική η στάση που κρατάει, του Πόντιου Πιλάτου. Στην επιθετικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας, με τις συνεχείς παραβιάσεις, το ΝΑΤΟ απαντάει "βρείτε τα αναμεταξύ σας", καθώς ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί όπως το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζουν σύνορα, παρά μόνο οικονομικές ζώνες. Οπότε κουμάντο κάνουν οι ενεργειακοί κολοσσοί, με αποτέλεσμα άμα δεν τα βρουν με τη διπλωματία να αυξάνει ο κίνδυνος να γίνει ο λαός κρέας στα κανόνια.

Τέτοιες συζητήσεις έχουν ανοίξει στο στρατόπεδο ανάμεσα στους στρατιώτες, με αφορμή την απαράδεκτη δήλωση του υπουργού Αμυνας ότι "θα ξαναματώσουμε στο μέλλον δίπλα στις ΗΠΑ". Συζητάμε και μέσα από τα καθημερινά προβλήματα στο στρατόπεδο, πως από τα 4 και βάλε δισ. που δίνουμε εμείς και οι οικογένειές μας στο ΝΑΤΟ δεν γυρνάει τίποτα στον ελληνικό στρατό.

Γι' αυτό στέλνουμε αυτήν την επιστολή, για να δυναμώσει ο αγώνας εντός και εκτός των στρατοπέδων για:

-- Αμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τις επεμβάσεις.

-- Να κλείσουν οι ξένες βάσεις από τη χώρα μας.

-- Να επιστρέψουν εδώ και τώρα όλα τα στελέχη που υπηρετούν σε αποστολές των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ».

***

Επίσης, στρατευμένοι που υπηρετούν στην Κύπρο μάς γράφουν:

«Είμαστε στρατιώτες από το 2ο Μηχανοκίνητο Τάγμα της ΕΛΔΥΚ και με αυτήν την επιστολή μας θέλουμε να καταδικάσουμε τη Συμφωνία της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ για τις βάσεις και την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ. Με τη Συμφωνία αυτή η χώρα μας γίνεται στόχος όλων εκείνων που θέλουν είτε να αμυνθούν είτε να κάνουν αντίποινα στους πολέμους που οργανώνουν οι Αμερικανοί.

Το κλίμα εφησυχασμού που καλλιεργούν η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ δεν πιάνει. Λένε ψέματα ότι η χώρα μας είναι προστατευμένη επειδή έχει ισχυρούς συμμάχους.

Ειδικά από όταν ξεκινήσαμε τη θητεία μας, έχουμε ακούσει την προκλητική δήλωση του υπουργού Εθνικής Αμυνας ότι οι Ελληνες στρατιώτες μάτωσαν δίπλα στους Αμερικανούς και θα ματώσουν ξανά άμα χρειαστεί. Τέτοιες δηλώσεις δεν είναι τυχαίες. Είναι δείγμα του πόσο επικίνδυνες για το λαό μας, τους στρατιώτες και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η πολιτική της κυβέρνησης και η βαθιά εμπλοκή στα σχέδια των Αμερικανών. Δεν έχουν καμία σχέση με την υπεράσπιση της χώρας μας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των συμφερόντων του λαού μας.

Απαιτούμε να αποσυρθεί η κατάπτυστη Συμφωνία και να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις που βρίσκονται στη χώρα μας.

Καμία συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων, στη Σαουδική Αραβία και τη Λιβύη.

Καμία εμπλοκή με οποιονδήποτε τρόπο σε ιμπεριαλιστικά σχέδια, που βάζουν το λαό μας σε επικίνδυνα μονοπάτια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ