Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
Καταδικάζει την καταστολή σε βάρος των νησιωτών

Αλληλέγγυα στον αγώνα των νησιωτών στέκεται με ανακοίνωσή της και η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών, η οποία μεταξύ άλλων σημειώνει: «Οι νησιώτες μας βιώνουν καθημερινά την προκλητική επιθετικότητα της Τουρκίας και τα τελευταία χρόνια έχουν σηκώσει όλο το βάρος του προσφυγικού - μεταναστευτικού προβλήματος, με υπαιτιότητα των πολιτικών της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων. Αντί να τύχουν της ιδιαίτερης υποστήριξης του κράτους, δέχονται τη βάρβαρη καταστολή.

Αγωνίζονται να μη μετατραπούν τα νησιά σε γιγάντιες φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης της ΕΕ. Υπερασπίζονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα θεμελιώδη δικαιώματα όλων. Ζητούν να αποτραπούν οι επικίνδυνες συνέπειες που έχει για τη ζωή τους, αλλά και για τη ζωή των προσφύγων και μεταναστών, ο εγκλωβισμός των τελευταίων στα νησιά».

Η Κίνηση καταδικάζει την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης να επιβάλει με τον αυταρχισμό και την καταστολή τις πολιτικές της ΕΕ σε βάρος τους, δηλώνει ότι στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των νησιωτών και «καλεί τους συναδέλφους αστυνομικούς των ειδικών κατασταλτικών δυνάμεων να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα για τις τακτικές της κυβέρνησης που τους μετακινεί σε κάθε άκρη της χώρας για να επιβάλει με τη βία τις πολιτικές της και να μην είναι τυφλά όργανα καταστολής ενάντια στους αγρότες, στους ψαράδες, στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους, στο λαό των ακριτικών νησιών μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ