Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΜΑΡΙΝΟΣ
Η Κοινωνική Ασφάλιση σταθερά στο «στόχαστρο» ΕΕ - κεφαλαίου για την ανταγωνιστικότητα των ομίλων

«Τα στοιχεία είναι αναμφισβήτητα. Ζούμε στον 21ο αιώνα και η πολιτική σας είναι ταυτισμένη με άθλιους μισθούς και συντάξεις, με το ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος.

Φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα για τη σφαγή στις συντάξεις που είναι σε εξέλιξη από τη ΝΔ με το νέο νομοσχέδιό της και δίνοντας απάντηση στα κυβερνητικά ψέματα σημείωσε: «Η κατώτατη σύνταξη, εθνική και ανταποδοτική, με 15 χρόνια υπηρεσία και 500 ευρώ συντάξιμο μισθό είναι 403 ευρώ, ενώ ακόμα και πριν ήταν 492 ευρώ συν 230 ευρώ το ΕΚΑΣ, είχαμε σύνολο 722 ευρώ. Η μείωση είναι τραγική. Είναι 319 ευρώ. Με 20 χρόνια υπηρεσία και 1.000 ευρώ συντάξιμο μισθό, η εθνική και ανταποδοτική σύνταξη είναι 542 ευρώ, όλα μεικτά, με 30 χρόνια υπηρεσία και 1.000 ευρώ συντάξιμο μισθό, η συνολική σύνταξη είναι 647 ευρώ».

«Τι θα φάνε οι συνταξιούχοι; Πώς θα πληρώσουν τα φάρμακα; Πώς θα ζήσουν; Τους καταδικάζετε σε θάνατο. Συνεχίζετε τη βρώμικη δουλειά του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ για να δίνετε δισεκατομμύρια στις μεγάλες επιχειρήσεις», σημείωσε, ενώ ειδικά για τους νέους εργαζόμενους τόνισε ότι η σύνταξη γι' αυτούς «γίνεται σπάνιο είδος και ρωτάμε: Πότε και τι σύνταξη θα πάρουν οι νέοι εργαζόμενοι της μερικής και προσωρινής απασχόλησης που φουντώνουν;».

Οπως επισήμανε, «η Κοινωνική Ασφάλιση από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 είναι στο κέντρο της επίθεσης της ΕΕ, του μεγάλου κεφαλαίου και των κομμάτων του, ως βασικό στοιχείο της στρατηγικής που στοχεύει στην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μεγάλων οικονομικών ομίλων. Στόχος της επίθεσης είναι η κατάργηση των κοινωνικών χαρακτηριστικών της Ασφάλισης, η προώθηση της λογικής της ανταποδοτικότητας και της ιδιωτικοποίησης, η δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, η ενεργός - όπως τη λένε - γήρανση, με "ελαστικές" μορφές απασχόλησης, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας».

Κάλεσε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους να σκεφτούν ότι δεν πάει άλλο, ότι πρέπει να παλέψουν για ριζικές ανατροπές, για την ανατροπή του καπιταλισμού, για τη σοσιαλιστική κοινωνία που έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες. Τους κάλεσε να συσπειρωθούν και να αγωνιστούν γύρω από τα αιτήματα για ενιαίο, δημόσιο, καθολικό και υποχρεωτικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, με δωρεάν Υγεία και Πρόνοια, με κατάργηση όλων των χαρατσιών, για την αποκατάσταση των απωλειών και την επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών, για τα οποία πρέπει να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ