Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επικοινωνία του Θ. Παφίλη με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης επικοινώνησε με τον υφ. Προστασίας του Πολίτη, Λ. Οικονόμου, καταγγέλλοντας την απαράδεκτη αστυνομική βία, με την ασύστολη χρήση χημικών και δακρυγόνων απέναντι στους κατοίκους σε Λέσβο και Χίο και τον ξυλοδαρμό πολιτών. Ζήτησε από τον υφυπουργό να αποσύρει άμεσα τις δυνάμεις καταστολής από τα νησιά και να απεγκλωβιστούν οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, όπως απαιτούν δικαίως οι κάτοικοι των νησιών.

Εξάλλου, την άγρια καταστολή που εξαπέλυσε η κυβέρνηση κατά των νησιωτών που διεκδικούν τον απεγκλωβισμό των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών και αγωνίζονται για να μη μετατραπούν τα νησιά σε φυλακές για λογαριασμό της ΕΕ, κατήγγειλε και από τη Bουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης. Επισήμανε τις ευθύνες που φέρουν γι' αυτή την απαράδεκτη κατάσταση η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα αστικά κόμματα που «προσκυνάτε - όπως ανέφερε - την ΕΕ» και προσυπογράφουν και υλοποιούν διαδοχικά τη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, τον Κανονισμό του Δουβλίνου ΙΙ που εγκλωβίζει στη χώρα πρόσφυγες και μετανάστες.

Η παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ έγινε στη διάρκεια της άσφαιρης αντιπαράθεσης που έστησαν για το θέμα αυτό κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, χτες στην Ολομέλεια, λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ