Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ «NOVARTIS»
Συνεχίζεται το φιάσκο

Ο εκφυλισμός, το κουκούλωμα και τα διάφορα παιχνίδια συνεχίζουν να κυριαρχούν, με ευθύνη των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, στις εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά το ρόλο του υφυπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση «Novartis», επιβεβαιώνοντας πλήρως το ΚΚΕ, το οποίο αποχώρησε προχτές από την Επιτροπή, αρνούμενο να νομιμοποιήσει αυτού του είδους τις απαράδεκτες διαδικασίες, που καμία σχέση δεν έχουν με ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Χαρακτηριστικό είναι το «γαϊτανάκι» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το τι ειπώθηκε στην 8ωρη κατάθεση του «προστατευόμενου» μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης». Οι μεν «πηγές» της ΝΔ διαρρέουν πως ο μάρτυρας αναίρεσε τα όσα είχε καταθέσει στις αρχές για ευθύνες πολιτικών προσώπων, πως ό,τι είχε πει στην κατάθεσή του στο FBI για δωροδοκία πολιτικών «είναι πιθανολόγηση» και στηρίζεται σε «φήμες». Οι δε «πηγές» του ΣΥΡΙΖΑ διαρρέουν πως ο μάρτυρας όχι μόνο «δεν πήρε πίσω ούτε μισή λέξη», αλλά είπε ότι είναι σε θέση να γνωρίζει για δωροδοκία συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων - Αδ. Γεωργιάδη, Ανδ. Λοβέρδου και Δ. Αβραμόπουλου - και ότι έγινε συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου της «Novartis», Φρουζή, με εκπροσώπους του Αντ. Σαμαρά.

Χτες το απόγευμα αναμενόταν να ξεκινήσει η κατάθεση του δεύτερου «προστατευόμενου» μάρτυρα, με την κωδική ονομασία «Αικ. Κελέση».

Θυμίζουμε ότι οι μάρτυρες καταθέτουν στην Επιτροπή μέσα από κλειστή αίθουσα της ΓΑΔΑ, δηλαδή χωρίς να τους βλέπει κανείς, με ηλεκτρονικά τεχνικά μέσα που τους εξασφαλίζουν την αλλοίωση της φωνής τους κ.ο.κ., σύμφωνα δηλαδή με τις απαράδεκτες διατάξεις του «τρομονόμου».

Ως «κερασάκι» στο φιάσκο ήρθε στο μεταξύ να προστεθεί και η επιστολή που απέστειλε η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη στην Επιτροπή, απαντώντας στο αίτημα για την επίδοση αντιγράφων του συνόλου της δικογραφίας της «Novartis». Η εισαγγελέας κάνει σαφές ότι δεν θα αποστείλει όλα τα έγγραφα, καθώς αυτά του FBI περιέχουν ρήτρα να μη χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε νομική διαδικασία και να μη γνωστοποιηθούν σε οποιαδήποτε υπηρεσία του κράτους χωρίς την άδεια της αμερικάνικης υπηρεσίας, επισημαίνοντας ότι αν ικανοποιηθεί το επίμαχο αίτημα της Προανακριτικής «τότε είναι σχεδόν βέβαιη η αποκάλυψη της ταυτότητας των προστατευόμενων μαρτύρων»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ