Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρωτόπαππας και... γνώση

Στην εκδήλωση του «ΑΛΦΑ», για τη συμπλήρωση 4 χρόνων λειτουργίας του, ο υπουργός Τύπου Χρ. Πρωτόπαππας, ανάμεσα σε άλλα, είπε και τούτο το αμίμητο: Οτι σήμερα δεν κυριαρχεί η δύναμη του χρήματος, αλλά η δύναμη της γνώσης!

Τι σχέση μπορεί να έχει τούτος ο ανορθολογισμός με την πραγματικότητα; Μια πραγματικότητα που σήμερα, περισσότερο καθαρά από ποτέ, ένα πράγμα αναδείχνει για όποιον δε θέλει να την κρύβει ή να την αναποδογυρίζει με τα πόδια πάνω. Οτι ακριβώς η κυριαρχία του χρήματος είναι εκείνη που έχει υποτάξει τα πάντα στη δύναμή της. Και τη γνώση, που βρίσκεται στην υπηρεσία των κερδών, δηλαδή της οικονομικής δύναμης! Διαφορετικά, θα έπρεπε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι όσοι δε διαθέτουν οικονομική δύναμη είναι και άσχετοι, στερούνται γνώσεων, είναι αναλφάβητοι ή ημιμαθείς! Ακόμη, ότι όσοι διαθέτουν γνώσεις, αλλά όχι και οικονομική δύναμη, όπου να 'ναι θα βρεθούν στην κορυφή της πυραμίδας, χάρη στο... ευοίωνο μέλλον που τους εξασφαλίζουν οι γνώσεις τους! (Και η κυβερνητική πολιτική)... Για παράδειγμα, τόσοι και τόσοι καθηγητές, που αμείβονται με μισθούς πείνας ή που είναι άνεργοι ή αδιόριστοι, κατά τον κύριο Πρωτόπαππα πρόκειται να... γίνουν και οικονομικά ισχυροί, αν όχι πανίσχυροι!..

Ο κύριος Πρωτόπαππας παραγνωρίζει συνειδητά το γεγονός ότι η κυβέρνησή του δεν κάνει τίποτε άλλο από το να στηρίζει τη δύναμη του πλούτου και να την αυξάνει. Οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, και όσα άλλα προωθεί η πολιτική της (και η της ΝΔ), αυτό κάνουν. Ενώ η εξαγορά επιστημόνων από το κεφάλαιο οργιάζει! Οπως, επίσης, οργιάζει και η κυβερνητική πολιτική, που στερεί τη γνώση από την πλειοψηφία των νέων ανθρώπων, που τους πετάει στο περιθώριο!


Μ. Τ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ