Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μπόχα πρακτορολογίας

Μπόχα πρακτορολογίας διοχετεύεται τα τελευταία 24ωρα στην πολιτική ζωή, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και συμφέροντα, αλλά και να στραφεί σε ανούσια και ανώδυνα θέματα το ενδιαφέρον των εργαζομένων.

Η αρχή έγινε από «αποκαλύψεις» του στρατηγού Γρυλλάκη, στενού συνεργάτη παλαιότερα του Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος σε συνέντευξή του στο «Μέγκα» (στην εκπομπή του Αλ. Παπαχελά...), υποστήριξε ότι το Δεκέμβρη του 1988 πράκτορες της CIA τού ζήτησαν να αρχίσουν επαφές γιατί «ήθελαν να βοηθήσουν τη ΝΔ να κερδίσει τις εκλογές». Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφέρει την προσωπική του εκτίμηση, σύμφωνα με την οποία η CIA ήθελε να βγει στην κυβέρνηση η ΝΔ γιατί «σχεδίαζαν την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού στις ανατολικές χώρες και ήθελαν τη ΝΔ στην εξουσία, να τους βοηθήσει στις μετεξελίξεις στις χώρες της Βαλκανικής, επειδή με το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία φοβούνταν ότι η αριστερή πτέρυγά του θα ασκούσε πιέσεις για την παροχή βοήθειας στα ετοιμόρροπα, τότε, σοσιαλιστικά καθεστώτα»!

Κατά τ' άλλα ο Ν. Γρυλλάκης επανέλαβε ότι είχε επαφές με τον πρώην Πρόεδρο της ΠΓΔΜ Κ. Γκλιγκόροφ και είχαν φτάσει κοντά στο όνομα «Σλαβομακεδονία» ενώ επέρριψε ευθύνες στον Μ. Εβερτ για το ότι δεν «πέρασε». Ο Ν. Γρυλλάκης πάντως υποστήριξε ότι ανέλαβε ρόλο διαμεσολαβητή και για λογαριασμό της κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου με τον τότε Πρόεδρο των Σκοπίων Κ. Γκλιγκόροφ.

Τις «αποκαλύψεις» Γρυλλάκη, όπως ήταν αναμενόμενο, έσπευσε να τις εκμεταλλευτεί στο έπακρο το ΠΑΣΟΚ, ενώ η ηγεσία της ΝΔ προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα ώστε να μη «σκιάσει» τη σημερινή της εικόνα.

Ο Κ. Μητσοτάκης απέφυγε να απαντήσει ευθέως στα όσα είπε ο Ν. Γρυλλάκης, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους και προτίμησε να θίξει το θέμα έμμεσα, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο λέγοντας ότι «δεν πρόκειται να ασχοληθεί με ιστορίες που στερούνται σοβαρότητας». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θ. Ρουσόπουλος, ο οποίος πρότεινε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο «αντί να διαβάζει Γρυλλάκη, να προτιμήσει τον Τζον Λε Καρέ» και περνώντας στην αντεπίθεση πρόσθεσε: «Καλό είναι ο κ. Λαλιώτης να ετοιμάζει την απολογία του για τα 20 δισ., που θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός, εξαιτίας των χειρισμών του στο Κτηματολόγιο, όπως δήλωσε η διάδοχός του στο ΥΠΕΧΩΔΕ». Από την πλευρά του ο Μ. Εβερτ δήλωσε ότι «δεν ασχολείται με πρακτοριλίκια», χρέωσε στο Ν. Γρυλλάκη την ιστορία των υποκλοπών από τον Μαυρίκo και απέδωσε την επίθεση εναντίον του στο ότι είχε ζητήσει τότε από τον Κ. Μητσοτάκη να τον παύσει από τη θέση του στρατιωτικού συμβούλου του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ