Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - Λαλιώτης «παίζουν» με Γρυλλάκη

Η συνέντευξη Γρυλλάκη στο «Μέγκα» έθεσε, ως αναμενόταν, σε λειτουργία τα αντανακλαστικά του Κ. Λαλιώτη. Με χτεσινή του ανακοίνωση ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, αφού αναφέρει ότι «οι αποκαλύψεις του κ. Γρυλλάκη αποτελούν μια βραδυφλεγή βόμβα όχι μόνο για το παρελθόν, αλλά κυρίως για το παρόν και το μέλλον του κ. Μητσοτάκη και της οικογένειάς του, για το παρόν και το μέλλον της ΝΔ και των στελεχών της» προσθέτει ότι οι τοποθετήσεις του «θυμίζουν την πιο γκρίζα, σκοτεινή και χρεοκοπημένη διακυβέρνηση της χώρας. Οι αποκαλύψεις του κ. Γρυλλάκη - προσθέτει ο Κ. Λαλιώτης - επαναφέρουν στο προσκήνιο το πιο αποκρουστικό οικογενειακό μοντέλο διακυβέρνησης, με τον πιο αποτυχημένο πρωθυπουργό...».

Στη συνέχεια της ίδιας ανακοίνωσης γίνεται λόγος για «το παρελθόν του κ. Μητσοτάκη προσωπικά αλλά και της ΝΔ συνολικά (που), δε σβήνει ποτέ», ενώ ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ αναφέρει με αφορμή τις δηλώσεις Γρυλλάκη ότι το παρελθόν «επανέρχεται και στιγματίζει το παρόν και το μέλλον της ΝΔ και δίνει ένα δείγμα γραφής τόσο για τις σημερινές επαγγελίες της όσο και για το ήθος και ύφος της πολιτικής της».

Νωρίτερα στο θέμα είχε αναφερθεί και ο Χρ. Πρωτόπαπας, ο οποίος έκανε λόγο για «πολύ μεγάλο ζήτημα» που ανακύπτει από τις δηλώσεις «ενός επίσημου συνεργάτη του τότε αρχηγού της ΝΔ... Περιμένουμε, σήμερα την απάντηση της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη», συμπλήρωσε.

Ας σημειωθεί πάντως ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε εκείνους τους ισχυρισμούς Γρυλλάκη που αφορούν στο ΠΑΣΟΚ. Αρνήθηκε δηλαδή ότι είχε συνεργαστεί και με τον Α. Παπανδρέου, ενώ στο ερώτημα αν ισχύουν οι δηλώσεις του πως οι Αμερικανοί έρριψαν το '93 τον Μητσοτάκη υπέρ του ΠΑΣΟΚ, απάντησε «δε γνωρίζω»... Ερωτηθείς, επίσης, αν θα ζητηθούν εξηγήσεις από τις ΗΠΑ, περιορίστηκε να απαντήσει ότι «πριν από όλα περιμένουμε τις εξηγήσεις της ΝΔ»...

Τέλος, μέχρι αργά χτες το βράδυ συνεχιζόταν το «πινγκ - πονγκ» ανακοινώσεων μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με τον Κ. Λαλιώτη να απαντά στις δηλώσεις του Θ. Ρουσόπουλου, χαρακτηρίζοντάς τον «Ψευτοθόδωρο και Λασποθόδωρο»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ