Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απαιτούν έκτακτη οικονομική ενίσχυση

Διάβημα των ανέργων της Ζώνης στο υπουργείο Εργασίας

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έγινε χτες το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας από ανέργους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Πειραιά και εκπροσώπους εργατικών σωματείων της πόλης. Η πολυμελής αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ρ. Σπυρόπουλο, απαιτώντας έκτακτη οικονομική ενίσχυση των ανέργων στο ύψος των 200.000 δραχμών, ενόψει των Χριστουγέννων, αλλά και για να θέσουν συνολικά τα αιτήματά τους και για τα ειδικά προβλήματα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και για την κοινωνική ασφάλιση, συνταξιοδότηση, την υγιεινή και ασφάλεια στο χώρο εργασίας, το θέμα της Υγείας.

Ο υφυπουργός απέφυγε να δεσμευτεί για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και τους παρέπεμψε σε νέα συνάντηση στις 18 ή 19 Δεκέμβρη με τα σωματεία. Επίσης, ο υφυπουργός παρέπεμψε το ασφαλιστικό στον ...«κοινωνικό διάλογο».

Ωστόσο οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι της Ζώνης δεν πρόκειται να καταθέσουν τα όπλα. Ηδη τα σωματεία της Ζώνης, οι δήμοι, η νομαρχία και δεκάδες μαζικοί και συνδικαλιστικοί φορείς έχουν προγραμματίσει για τις 18 Δεκέμβρη τρίωρο (6-9 μ.μ.) συμβολικό αποκλεισμό του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και συναυλία την παραμονή των Χριστουγέννων στις 2 μ.μ. έξω από το ίδιο υπουργείο. Στόχος τους είναι η διάσωση και ανάπτυξη της Ζώνης, αλλά και η υπεράσπιση του δικαιώματός τους στη δουλιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ