Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ»
Κατηγορηματική αντίθεση στην ιδιωτική πελατεία

Οι εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, που δέχονται σε κάθε γενική εφημερία 1.500 ασθενείς, ζητούν από τον υπουργό Υγείας έστω και την τελευταία στιγμή να μην προχωρήσει στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων

Δωρεάν υγεία για τους ασθενείς ζητά το σωματείο των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό»
Δωρεάν υγεία για τους ασθενείς ζητά το σωματείο των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό»
Τα δημόσια νοσοκομεία δεν μπορούν να μετατραπούν σε χώρους άσκησης ιδιωτικής πελατείας, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο των Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» και καλεί τον υπουργό Υγείας Αλ. Παπαδόπουλο, έστω και την τελευταία στιγμή να μην προχωρήσει στην εφαρμογή των αντιλαϊκών ρυθμίσεων, όπως είναι η υπογραφή της απόφασης για τη λειτουργία των ιδιωτικών ιατρείων στα δημόσια νοσοκομεία.

Η απόφαση αυτή αποκτά ιδιαίτερο βάρος, καθώς πάρθηκε απ' το σωματείο των εργαζομένων στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας που δέχεται σε κάθε γενική εφημερία 1.500 ασθενείς και εξετάζει κάθε χρόνο μισό εκατομμύριο πολίτες σε τακτική και επείγουσα βάση. Με την απόφαση για τα απογευματινά ιατρεία, η κυβέρνηση έχει σκοπό να παραπέμψει στο άγνωστο μέλλον τη δημιουργία Αστικών Κέντρων Υγείας, επισημαίνει το σωματείο, υπογραμμίζοντας ότι οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» ξέρουν καλύτερα από τον καθένα την αξία της οργανωμένης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ακόμα, στα σχέδια της κυβέρνησης, υπογραμμίζει το σωματείο, είναι η διευκόλυνση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, το άνοιγμα ιδιωτικών ιατρείων σε μερικούς πανεπιστημιακούς, η χρησιμοποίηση των γιατρών του ΕΣΥ ως μοχλών του συστήματος για αφαίμαξη απευθείας από τις τσέπες των ασθενών και να παγιώσει την έννοια της ιδιωτικοποίησης σαν κυρίαρχη αντίληψη στον Δημόσιο Τομέα Υγείας.

«Επαναλαμβάνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση σε τέτοια μέτρα» τονίζει το σωματείο και δηλώνει ότι θα αγωνιστεί για την ολόπλευρη ανάπτυξη Κέντρων Υγείας στις πόλεις και αναβάθμιση των ΚΥ της υπαίθρου, καθώς και των πολυιατρείων των ασφαλιστικών οργανισμών. «Η όποια απογευματινή λειτουργία νοσοκομείων να γίνει με επιστημονικούς όρους και όχι με όρους αγοράς, όπως η λειτουργία μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας σε 16ωρη ή 24ωρη βάση, η λειτουργία απογευματινών ιατρείων σε σπάνιες ειδικότητες ή σε ειδικότητες με μεγάλο χρόνο αναμονής για εξέταση» επισημαίνει το σωματείο και διευκρινίζει ότι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να λειτουργήσει το σύστημα προς όφελος των ασθενών είναι:

  • Η επάρκεια του προσωπικού, η καταλληλότητα των χώρων και η αξιοπρεπής αμοιβή.
  • Να είναι δωρεάν για τους ασθενείς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ