Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΘΗΝΑΣ
Αγωνιστική απάντηση σε όλα τα μέτωπα

Την ένταση της προσπάθειας για αγωνιστική ενημέρωση των εργαζομένων της Αθήνας για τα θέματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, του ασφαλιστικού και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, αποφάσισε στη συνεδρίασή της η Γραμματεία του Συντονιστικού Σωματείων, Συνδικάτων και Συνδικαλιστών Αθήνας. Οπως τονίστηκε στη συνεδρίαση, θα πρέπει το επόμενο διάστημα να ενισχυθεί το πρόγραμμα δράσης που αποφασίστηκε στη σύσκεψη του ΠΑΜΕ, με παράλληλες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την Αθήνα από το Συντονιστικό. Ταυτόχρονα, θα συνεχιστεί η προσπάθεια συσπείρωσης ευρύτερων δυνάμεων στο Συντονιστικό, καλώντας σωματεία, εργαζόμενους και συνδικαλιστές να απεμπλακούν από τις συμβιβασμένες παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα ενημέρωσης που αποφασίστηκε περιλαμβάνει: Περιοδείες μέσα στο Γενάρη σε χώρους εργασίας του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με μοίρασμα ανακοινώσεων που θα εκδώσει το Συντονιστικό ενώ θα βγει και αφίσα. Τον ίδιο μήνα επίσης θα προγραμματιστούν πικετοφορίες σε εργατογειτονιές και συνοικίες της Αθήνας, ενώ θα στηθεί ενημερωτικό περίπτερο στο κέντρο της πόλης. Για την επόμενη εβδομάδα όμως αποφασίστηκε να γίνουν και συγκεκριμένες περιοδείες στη ΣΙΣΕΡ ΠΑΛΚΟ και την ΑΞΟΝ, ώστε να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους εργαζόμενους που καλούνται να πληρώσουν τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις.

Στη συνεδρίαση η Γραμματεία επαναβεβαίωσε τη συμμετοχή της στο σημερινό αντιπολεμικό συλλαλητήριο και επισημάνθηκε ότι ο πόλεμος, οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και το ασφαλιστικό συνδέονται, καθώς είναι αποτέλεσμα της ίδιας πολιτικής του μεγάλου κεφαλαίου. Κοινή εκτίμηση των μελών της Γραμματείας ήταν ότι ο πόλεμος των ιμπεριαλιστών συνεχίζεται και με πρόσχημα την τρομοκρατία θα ενταθεί η επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου στις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα, στην κοινωνική ασφάλιση και στις κατακτήσεις των εργαζομένων μέσω των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων με ιδιωτικοποιήσεις, συγχωνεύσεις επιχειρήσεων σε διάφορους κλάδους, απολύσεις και κλείσιμο επιχειρήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ