Παρασκευή 13 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ
Νεκροί Αμερικανοί και Βρετανός στρατιώτης σε βάση

ΒΑΓΔΑΤΗ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Η παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις και επιθέσεις με ρουκέτες, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης προκαλώντας το θάνατο δύο Αμερικανών και ενός Βρετανού στρατιώτη και τον τραυματισμό άλλων 12.

Η επίθεση, που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο Τάτζι, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, ο οποίος απαίτησε να λογοδοτήσουν οι δράστες της επίθεσης. Επειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βρετανό ομόλογό του, Ντόνιμικ Ράαμπ, ανέφερε ότι οι δύο χώρες «καταδικάζουν όλες τις επιθέσεις εναντίον του προσωπικού του συνασπισμού που υποστηρίζει τις προσπάθειες της ιρακινής κυβέρνησης για να νικηθεί το "Ισλαμικό Κράτος"».

Σε ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Αμυνας αναφέρεται πως ο Βρετανός στρατιωτικός που σκοτώθηκε ανήκε στο ιατρικό σώμα. Ο υπουργός Αμυνας, Μπεν Γουάλας, καταδίκασε την επίθεση χαρακτηρίζοντάς την άνανδρη ενέργεια.

Η προηγούμενη φονική επίθεση σε βάρος Αμερικανών στρατιωτικών σε βάση στο Ιράκ είχε σημειωθεί τον περασμένο Δεκέμβρη προκαλώντας στις αρχές Γενάρη φονική επίθεση σε βάρος Ιρακινών σιιτικών πολιτοφυλακών και του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ