Παρασκευή 13 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναβολή για τις 28 Μάη για τη δίκη των φοιτητών

Αναβολή για τις 28 Μάη πήρε η δίκη των έξι φοιτητών και μιας μαθήτριας που είχαν συλληφθεί στο σωρό μετά από φοιτητική κινητοποίηση στις 26 Φλεβάρη. Η αναβολή δόθηκε για να προσκομιστεί μεταξύ άλλων φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό. Σημειώνεται ότι οι φοιτητές έχουν ζητήσει να έρθουν οι μάρτυρες κατηγορίας αστυνομικοί και να γίνει και ανάλυση του σχετικού υλικού που υπάρχει.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν και χτες φοιτητικοί σύλλογοι, διαδηλώνοντας ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό και απαιτώντας την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών, οι οποίες περιλαμβάνουν «αντίσταση κατά της αρχής», «φθορές ξένης ιδιοκτησίας», «απείθεια», «σωματικές βλάβες και απόπειρα σωματικής βλάβης σε αστυνομικούς», «οπλοφορία και οπλοχρησία» (κοντάρια με σημαίες) κ.λπ.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά συλλήψεις που έγιναν με την απρόκλητη επίθεση αστυνομικών δυνάμεων σε νεολαίους που αποχωρούσαν από την κινητοποίηση του Φοιτητικού Συλλόγου ΑΣΟΕΕ στη ΓΑΔΑ, όπου είχαν διαμαρτυρηθεί για την εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ και την παρουσία ένοπλου αστυνομικού στο προαύλιο του Ιδρύματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ