Σάββατο 21 Μάρτη 2020 - Κυριακή 22 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ
Καμία απόλυση στα καράβια με αφορμή τα μέτρα για τον κορονοϊό

Δώδεκα ναυτεργάτες απολύθηκαν μέσα σε μία μέρα και μόνο από ένα καράβι

Δώδεκα ναυτεργάτες πετάχτηκαν στη στεριά «με μία ριπή» και μόνο από ένα επιβατηγό - οχηματαγωγό καράβι, με αφορμή τα μέτρα για τον τον κορονοϊό, προδιαγράφοντας τη «σφαγή» που έχει να γίνει από εδώ και πέρα στις οργανικές συνθέσεις των πλοίων. Οπως καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, οι 12 ναυτεργάτες (9 θαλαμηπόλοι, 1 οικον. αξιωμ., 1 μάγειρας, 1 ναύτης) ήταν πλήρωμα στο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΙΙ» της ναυτιλιακής εταιρείας «ΑΝΕΚ», το οποίο είναι δρομολογημένο στη γραμμή Πάτρα - Ιταλία.

Απολύθηκαν, σύμφωνα με την καταγγελία των σωματείων, «με εκβιαστικές μεθοδεύσεις και χωρίς να τους γίνει η εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών!».

Τονίζουν ότι «αυτή η εξέλιξη έρχεται μέσα σε λίγες ώρες να διαψεύσει τον υπουργό Ναυτιλίας, Γ. Πλακιωτάκη, που δήλωσε με αφορμή την επιδημία του κορονοϊού σε συνάντησή του (την περασμένη Πέμπτη) με τον νόθο πρόεδρο της Ενωσης Πλοιάρχων Μ. Τσικαλάκη, ότι "όποια μέτρα και αν ληφθούν, θα λαμβάνουν υπόψη τους τόσο την ασφάλεια των ναυτικών, όσο και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους"».

«Οι απολύσεις των ναυτεργατών και των χιλιάδων εργαζομένων σε άλλους κλάδους επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά ότι το κεφάλαιο είναι αδίστακτο, τα μέτρα προστασίας που εξήγγειλε η κυβέρνηση της ΝΔ, στην πράξη θωρακίζουν την κερδοφορία του, με δραματικές συνέπειες για την εργατική - λαϊκή οικογένεια».

Καλούν τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων «να είναι συνεχώς σε επαφή με τα σωματεία μας, να καταγγέλλουν κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία, κανένας ανυπεράσπιστος σε συνθήκες πανδημίας», διεκδικώντας καμία απόλυση, καμία μείωση των οργανικών συνθέσεων, κλαδικές ΣΣΕ, ενίσχυση της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, της Υγείας και της Πρόνοιας, μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό, προβάλλοντας το πλαίσιο προτάσεων που ήδη έχουν καταθέσει τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία στο υπουργείο Ναυτιλίας, τις εφοπλιστικές εταιρείες και όλους τους αρμοδίους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ