Σάββατο 28 Μάρτη 2020 - Κυριακή 29 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ - ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Τα τελευταία στοιχεία για την πορεία της πανδημίας

Αλλα 74 κρούσματα προστέθηκαν, ανεβάζοντας το σύνολο των επιβεβαιωμένων στα 966. Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 66 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 65 είναι διασωληνωμένοι και η πλειοψηφία τους έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Αλλοι 2 άνθρωποι πέθαναν την Παρασκευή ανεβάζοντας το σύνολο των νεκρών στους 28, με μέσο όρο ηλικίας τα 73 έτη, εκ των οποίων οι 23 είναι άνδρες και 5 γυναίκες. 52 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο. Παράλληλα, 4 ασθενείς (μεταξύ 52 - 67 ετών) έχουν βγει από τη διασωλήνωση. Οι 2 έχουν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Μέχρι την Παρασκευή το βράδυ είχαν γίνει 13.477 διαγνωστικά τεστ. Σχετικά με τα τεστ αντισωμάτων, ο Σ. Τσιόδρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, σημείωσε ότι δεν συστήνεται να χρησιμοποιηθούν από το ευρύ κοινό, επειδή δεν είναι κατάλληλα γι' αυτήν τη φάση της επιδημίας και μπορούν να δώσουν λάθος μήνυμα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, για τη θεραπεία ελέγχεται η χρήση φαρμάκων με βάση μοντέλα από εργαστηριακά πειράματα, τα οποία κατευθύνονται στα νοσοκομεία. Θα χρησιμοποιηθούν και φάρμακα με καρδιοπροστατευτικό μηχανισμό.

Σχετικά με το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου, ειπώθηκε μετά από ερώτηση πως είναι μια στρατηγική για τη δημόσια υγεία, πρέπει να πραγματοποιείται σε ηλικιωμένους και ομάδες αυξημένου κινδύνου και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί μπορούν να εμβολιαστούν και τώρα.

Ο Ν. Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, άφησε εξάλλου ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης ακόμα αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων, πανελλαδικά ή ανά περιφέρεια.

Τέλος, ο υφυπουργός Υγείας, Β. Κοντοζαμάνης, ισχυρίστηκε ότι οι κλίνες που αφορούν τον κορονοϊό ξεπερνούν τις 3.100, «ξεχνώντας» βέβαια να πει ότι δεν πρόκειται για νέα κρεβάτια, αλλά για κλίνες που στερούνται καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς κι άλλοι χρονίως πάσχοντες. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι επαρκεί ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ, καλλιεργώντας εφησυχασμό μπροστά στην εξέλιξη της επιδημίας.

Να συνεχιστεί η αιμοδοσία

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας καλεί όλους τους εθελοντές αιμοδότες να συνεχίσουν να προσφέρουν αίμα, αξιοποιώντας τις αιμοδοσίες που ήδη πραγματοποιούνται εκτός νοσοκομείων. Στην ιστοσελίδα του ΕΚΕΑ, στη διεύθυνση http://ekea.gr/home/upcoming-clinics/ οι εθελοντές αιμοδότες μπορούν να βλέπουν τις μέρες και τους χώρους των προγραμματισμένων αιμοδοσιών για το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ