Σάββατο 4 Απρίλη 2020 - Κυριακή 5 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ - ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Αφαντη η εργοδοσία στα «Praktiker»

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της επιχείρησης «Praktiker» στον Ταύρο, ενάντια στην προσπάθεια της εργοδοσίας να βάλει σε «καραντίνα» τη συνδικαλιστική δράση, έκαναν το πρωί της Παρασκευής το επιχειρησιακό σωματείο και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Οπως καταγγέλλουν τα σωματεία, η εργοδοσία στο αίτημα της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας του σωματείου για συνάντηση απάντησε πως στο πλαίσιο των μέτρων για την πανδημία «αναστέλλονται και όλες οι συνδικαλιστικές λειτουργίες» και συνεπώς «έχει ανασταλεί και η υποχρέωση λειτουργίας των μεικτών επιτροπών, όπως η Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας Εργασίας»!

Η αντιπροσωπεία των Σωματείων ξεκαθάρισε με τις ανακοινώσεις που θυροκόλλησε στις εισόδους του κτιρίου, μέσα στο οποίο «κλειδαμπαρώθηκαν» οι εκπρόσωποι της εταιρείας, ξηλώνοντας μέχρι και το κουδούνι της εισόδου (!), πως η δράση τους και τα δικαιώματα των εργαζομένων «δεν μπαίνουν σε καραντίνα». Επισημαίνει τα σοβαρά ερωτήματα για τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την εργοδοσία «στο e-shop και στα υπόλοιπα καταστήματα» εν μέσω σοβαρής πανδημίας.

Και μπορεί να κρύφτηκαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας, όμως εμφανίστηκε η αστυνομία, για να «ενημερώσει» τους συνδικαλιστές ότι «απαγορεύεται η άσκοπη μετακίνηση» (!), παίρνοντας προφανώς την ξεκάθαρη απάντηση: «Η συνδικαλιστική δράση δεν έχει απαγορευτεί!». Ωστόσο, συνεχίζοντας οι αστυνομικοί επέμεναν να ρωτούν αν στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν εργαζόμενοι από τα «Praktiker» και ποιοι είναι αυτοί!

Το Σωματείο απαιτεί από την εταιρεία να ανακαλέσει τη θέση της περί αναστολής της συνδικαλιστικής δράσης, που άλλωστε «δεν απορρέει από καμία νομοθετική διάταξη», αλλά της εξασφαλίζει «τον ρόλο του λαγού», σε ό,τι ετοιμάζει η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ