Σάββατο 4 Απρίλη 2020 - Κυριακή 5 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ - ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
Ανοιχτή επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Ανοιχτή επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποστέλλει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων με αφορμή την επιδημία του κορονοϊού, αναδεικνύοντας τις συνέπειες που έχουν για τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους η επιδημία και η πολιτική διαχείρισής της από την κυβέρνηση, καταθέτοντας παράλληλα αιτήματα για άμεσα μέτρα, όπως:

«1. Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος για τους παραγωγούς σε όλα τα προϊόντα (φυτικής και ζωικής παραγωγής) που υπάρχει ή θα προκύψει πρόβλημα μέχρι τέλος του χρόνου. Με προτεραιότητα τους παραγωγούς που βγαίνουν στη λαϊκή αγορά και τους κτηνοτρόφους που διαφαίνεται μείωση των τιμών στο κρέας στα αιγοπρόβατα ενόψει και του Πάσχα.

2. Αμεση καταβολή στο 100% από τον ΕΛΓΑ των αποζημιώσεων για το 2019. Τέρμα η κοροϊδία! Είναι χρήματα που ήδη τα έχουμε προπληρώσει στον ΕΛΓΑ, η κυβέρνησή σας όπως και οι προηγούμενες δεν έχουν βάλει ούτε ένα ευρώ στον ΕΛΓΑ. Επιπλέον άμεση εξόφληση όλων των χρωστούμενων σε αγρότες και κτηνοτρόφους από ΟΠΕΚΕΠΕ, ΠΣΕΑ, προγράμματα, εξισωτικές αποζημιώσεις.

3. Να απαλλαγούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ για όσο διάστημα διαρκέσει η κρίση. Η πληρωμή να γίνει από την κυβέρνηση, τουλάχιστον για το πρώτο τετράμηνο, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης.

4. Μείωση κόστους παραγωγής: Αφορολόγητο πετρέλαιο, 50% μείωση αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια, καθώς και μείωση των τιμών τους (υπάρχει κίνδυνος αισχροκέρδειας).

5. Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα λογικό κέρδος για την επιβίωσή μας.

6. Να δοθούν άτοκα δάνεια σε αγρότες - κτηνοτρόφους για να μπορέσουν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους και να μην είναι έρμαια στα χέρια εμπόρων - βιομηχάνων.

7. Να δοθεί η απαραίτητη παράταση, για όσο χρόνο χρειαστεί, για την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ οι οποίες πρέπει να γίνονται δωρεάν με ευθύνη των δομών του υπουργείου και χωρίς καμιά επιβάρυνση των παραγωγών.

8. Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα με τους εργάτες γης στις καλλιέργειες που η παρουσία τους είναι απαραίτητη.

9. Να δοθεί η 13η σύνταξη στους συνταξιούχους ΟΓΑ.

10. Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας όλων των λαϊκών στρωμάτων ή χωραφιών σε αγρότες - κτηνοτρόφους. Καμιά διακοπή ρεύματος και νερού, οικιακού και αγροτικού.

11. Να στελεχωθούν με το προβλεπόμενο προσωπικό τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της υπαίθρου και να εξοπλιστούν με τα απαραίτητα υλικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ