Πέμπτη 9 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τα προβλήματα συνθηκών εργασίας και προστασίας στο προσωπικό του 700 Στρατιωτικού Εργοστασίου

INTIME NEWS

Ερώτηση προς τον υπουργό Αμυνας, με θέμα τα προβλήματα των συνθηκών εργασίας και προστασίας από τον κορονοϊό, στο προσωπικό του 700 Στρατιωτικού Εργοστασίου «Συνταγματάρχη Μαγγιώρου» κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ερώτηση του Κόμματος, που αναδεικνύει τις σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα προστασίας που καταγγέλλει το προσωπικό, αφορούν το ίδιο το εργοστάσιο που το υπουργείο Αμυνας προορίζει για να παράγει αντισηπτικά και άλλα υλικά για τις Ενοπλες Δυνάμεις.

Στην Ερώτηση του ΚΚΕ σημειώνεται: «Σύμφωνα με έγγραφο της Ενωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά (ΕΣΠΕΕΠΠΑ), αλλά και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), γίνονται γνωστά μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό που υπηρετεί στο 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο "Συνταγματάρχη Μαγγιώρου" στο Κερατσίνι.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι το εργοστάσιο λειτουργεί με συνεχόμενο ωράριο με όλο το προσωπικό σε βάρδιες και από τις 07.00 μέχρι και τις 20.00, χωρίς να εφαρμόζεται η διαταγή του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) περί εργασίας του προσωπικού σε ποσοστό 50%.

Επίσης, όπως τονίζουν, το εργοστάσιο δεν παράγει μόνο υλικά προστασίας από τον κορονοϊό. Λειτουργεί με όλα τα τμήματα, όπως το τμήμα υποδηματοποιίας, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται το ήδη επιβαρυμένο ανθυγιεινό περιβάλλον από την επεξεργασία δέρματος.

Στο έγγραφό τους επισημαίνουν ότι δεν γίνονται οι αναγκαίες για το προσωπικό εργασίες καθαρισμού, όλων των επιφανειών που το προσωπικό χρησιμοποιεί κατά τη διαδικασία της παραγωγής. Ακόμη καταγγέλλουν ότι το προσωπικό στερείται μέσα ατομικής προστασίας, όπως μάσκες, γάντια, αντισηπτικά.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε:

-- Να εφοδιαστεί το προσωπικό με όλα τα μέσα και υλικά προστασίας από τον κορονοϊό.

-- Να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του εργοστασίου από εξειδικευμένο συνεργείο.

-- Να τηρηθούν όλα τα μέτρα και οι κανόνες που προβλέπονται στους εργασιακούς χώρους για την αποφυγή συγχρωτισμού του προσωπικού που εργάζεται στο 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο.

-- Να λειτουργήσει η Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας των Εργαζομένων στον εργασιακό χώρο, σχετικά με τις συνθήκες εργασίας, την πρόληψη επαγγελματικών κινδύνων και εργατικών ατυχημάτων, με τη συμμετοχή αντιπροσώπου και του συνδικαλιστικού σωματείου των στρατιωτικών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ