Πέμπτη 9 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Δωράκι» 85 εκατομμυρίων και στους ομίλους ΚΕΚ - κολεγίων

Για την «επανακατάρτιση» των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων που εξαίρεσε προκλητικά από το έκτακτο βοήθημα

Από την πρόσφατη κινητοποίηση των Επιτροπών Αγώνα Επιστημόνων στο υπουργείο Εργασίας
Από την πρόσφατη κινητοποίηση των Επιτροπών Αγώνα Επιστημόνων στο υπουργείο Εργασίας
Την πλήρη επιβεβαίωση των όσων κατήγγειλαν από την πρώτη στιγμή οι Επιτροπές Αγώνα των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, πως η κυβέρνηση αντί να επεκτείνει άμεσα το έκτακτο βοήθημα των 800 ευρώ και στους χτυπημένους από την αναστολή των δραστηριοτήτων αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, επιδιώκει με το μέτρο του voucher τηλεκατάρτισης ύψους 600 ευρώ να «μπουκώσει» χρήμα στους ομίλους των ιδιωτικών ΚΕΚ - κολεγίων και βέβαια να στήσει έναν ακόμα μηχανισμό έμμεσης κρατικής ελάφρυνσης των εργοδοτών για τους μισθούς των εργαζομένων με «μπλοκάκι», που θα πιέζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν δωρεάν και να «πληρώνονται» από τα voucher, δίνει η σχετική απόφαση του υπουργείου που αφορά το πρόγραμμα.

Πρόκειται για την απόφαση με τίτλο «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του υπουργείου Εργασίας για τη συμμετοχή στη δράση: "Ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με πιστοποίηση για επιστήμονες πληττόμενους από τον Covid-19 που εντάσσονται στους 6 βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας βάσει ΚΑΔ οριζόμενων από το Υπουργείο Οικονομικών" Αριθ. πρωτ.: 286/02-04-2020», από την οποία προκύπτει ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 192.965.940 ευρώ και οι δικαιούχοι επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες στους 180.342 άτομα. Απ' αυτό, συνάγεται ότι το κόστος ανά «ωφελούμενο» είναι 1.070 ευρώ. Που σημαίνει ότι αν αφαιρεθούν τα 600 ευρώ, τα υπόλοιπα 470 για κάθε κεφάλι θα πάνε στον μεσάζοντα που θα εμπλακεί στο πρόγραμμα. Συνολικά το κέρδος των μεσαζόντων, ΚΕΚ και κολεγίων, μόνο από το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ανέλθει στα 84.760.740 ευρώ!

Να πώς η κυβέρνηση για άλλη μια φορά, μετά τα «δωράκια» στους κλινικάρχες, στους καναλάρχες, στους εργολάβους των εθνικών οδών, αντί να προστατεύει αυτούς που έχουν ανάγκη, με λεφτά του λαού «ταΐζει» τώρα και τους εμπόρους της Κατάρτισης και της Εκπαίδευσης. Μετά λένε προκλητικά ότι δεν έχουν «λεφτόδεντρα» για να καλύψουν τα αιτήματα των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, αλλά και των υπόλοιπων εργαζομένων που δουλεύουν με τους γνωστούς άθλιους όρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ