Πέμπτη 9 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Προθεσμίες - κοροϊδία

Προχτές, Τρίτη 7 Απρίλη, το υπουργείο Παιδείας έστειλε εγκύκλιο προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με την οποία ζητά να δηλώσουν ποιοι καθηγητές και μαθητές έχουν ανάγκη από φορητούς υπολογιστές ή τάμπλετ, ώστε να παρακολουθήσουν τα προγράμματα τηλεκπαίδευσης.

Επρεπε να περάσει ένας ολόκληρος μήνας από το κλείσιμο των σχολείων για να γίνει κάτι τέτοιο, έπρεπε πολλοί σύλλογοι εκπαιδευτικών και γονιών να διαμαρτυρηθούν αμέτρητες φορές και να διεκδικήσουν να έχουν όλα τα παιδιά και οι καθηγητές τον απαραίτητο εξοπλισμό, το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο αυτό.

Στην εγκύκλιο μπαίνει προθεσμία για τη συλλογή των στοιχείων μέχρι την Πέμπτη 9 Απρίλη, σήμερα δηλαδή, στις 12 το μεσημέρι. Και μάλιστα γράφει: «Η μη υποβολή των αναγκών εντός της προαναφερθείσας προθεσμίας συνεπάγεται τη μη συμμετοχή σας στην πράξη».

Τι σημαίνει αυτό; Σε σχολείο της Αττικής οι γονείς το έμαθαν Τετάρτη πρωί κατά τις 11.30 και έπρεπε να στείλουν στο σχολείο τα στοιχεία τους μέχρι τις 2 το μεσημέρι της ίδιας μέρας. Σε άλλα σχολεία της Αττικής δεν έγινε καμία απολύτως ενημέρωση και οι γονείς, μέχρι χτες, λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία, δεν ήξεραν τίποτε. Πολλοί γονείς λοιπόν δεν έμαθαν καν τι πρέπει να κάνουν και θα το μάθουν αφού εκπνεύσει η προθεσμία...

Αυτές οι προθεσμίες θα αφήσουν εκτός ένα επιπλέον μεγάλο μέρος μαθητών, ίσως και εκπαιδευτικών, από την όλη διαδικασία... Εκτός από εκείνους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να έχουν διαδίκτυο. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες. Πρέπει άμεσα όλα τα παιδιά των σχολείων να προμηθευτούν τον απαραίτητο εξοπλισμό (τάμπλετ ή υπολογιστή και γρήγορο ίντερνετ) για να μπορούν να παρακολουθήσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και να επικοινωνούν με τους δασκάλους τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ