Πέμπτη 9 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΗΠΑ
Σπάει τα «ρεκόρ» με θύματα τα λαϊκά στρώματα

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Τα «ρεκόρ» σπάνε το ένα μετά το άλλο στις ΗΠΑ, όπου τα πάνω από 400.000 κρούσματα και οι πάνω από 13.000 νεκροί μέχρι τώρα από τον κορονοϊό - η πλειοψηφία τους φτωχοί και Αφροαμερικάνοι - θεωρείται από πολλούς ότι είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου». Κι αυτό διότι, μεταξύ άλλων, ασθενείς και θύματα δεν φτάνουν ποτέ στα νοσοκομεία, ενώ δεν γίνονται ιατροδικαστικές εξετάσεις για τα αίτια θανάτου χιλιάδων πολιτών.

Αισθητές άλλωστε είναι πλέον οι αυξήσεις στις τιμές νωπών λαχανικών και φρούτων, ενώ διαρκώς αυξανόμενη είναι και η στρατιά των ανέργων, με πάνω από 10 εκατομύρια τον τελευταίο μήνα.

Μπροστά στα συσσωρευμένα προβλήματα ταξικών ανισοτήτων που διευρύνονται και λόγω πανδημίας, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τις παλινωδίες και τους καθυστερημένους ή λανθασμένους χειρισμούς στην αντιμετώπιση της κρίσης. «Η Αμερική συνεχίζει να κάνει περισσότερα τεστ από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο και θεωρώ ότι πιθανόν γι' αυτό έχουμε περισσότερα κρούσματα» είπε χαρακτηριστικά το βράδυ της Τρίτης, απειλώντας στη συνέχεια να σταματήσει τη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κατηγορώντας τον για «κινεζο-κεντρισμό» και αποτυχία στην έγκαιρη προειδοποίηση της πανδημίας. Λίγο μετά το πήρε πίσω.

Επιπλέον, αρνήθηκε ότι είχε ενημερωθεί τον περασμένο Γενάρη και Φλεβάρη για τις συνέπειες της πανδημίας και ότι ο σύμβουλός του επί Εμπορικών Θεμάτων, Δρ. Πίτερ Ναβάρο, σε δύο εκθέσεις προειδοποιούσε για κίνδυνο της ζωής εκατομμυρίων Αμερικανών και πρόκληση ζημιών τρισ. δολαρίων. Η αποκάλυψη των δύο αυτών εκθέσεων έγινε από τους (αντιπολιτευόμενους) «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και συνιστά διάψευση προηγούμενων ισχυρισμών του Τραμπ ότι «κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει μία πανδημία τέτοιου μεγέθους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ