Τετάρτη 13 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Ψέμα και υποκρισία...

Με αφορμή τη χτεσινή Παγκόσμια Μέρα Νοσηλευτών, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιδόθηκαν σε λαθροχειρίες προκειμένου να «κουκουλώσουν» την κοινή ευθύνη τους για τη σκληρή πραγματικότητα που ζουν χιλιάδες νοσηλευτές, συνολικά για τις συνέπειες της αντιλαϊκής τους πολιτικής στην Υγεία.

Ετσι, ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια σχετικής τηλεδιάσκεψης ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι «χάρη στις προσλήψεις των τελευταίων μηνών το νοσηλευτικό προσωπικό επιστρέφει στα επίπεδα στελέχωσης όπου βρισκόταν πριν την οικονομική κρίση του 2011, αντιστρέφοντας μία πολυετή πτωτική τάση».

Αντίστοιχα, ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση προχώρησε, μεταξύ άλλων, σε μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού (...) και κατοχύρωσε το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας».

Με αφορμή τις παραπάνω παρεμβάσεις, ο «Ριζοσπάστης» μίλησε με τον Μανώλη Βαρδαβάκη, νοσηλευτή στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Θριάσιο» και πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του, ο οποίος υπογράμμισε τα εξής:

«Αγανάκτηση στους χιλιάδες νοσηλευτές και τους υπόλοιπους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας προκαλούν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού περί δήθεν αποφασιστικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας με νοσηλευτές, όσο και η στημένη τηλεδιάσκεψη με διευθυντικά στελέχη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας. Αρκεί και μόνο να θυμίσουμε ότι όχι μόνο δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας μόνιμος νοσηλευτής, αλλά και οι 2.000 προσλήψεις επικουρικών νοσηλευτών δεν καλύπτουν παρά προσωρινά ένα μικρό μέρος των άνω των 20.000 κενών οργανικών θέσεων.

Δεν είπε επίσης κουβέντα για το γεγονός ότι πολλοί νοσηλευτές εκτέθηκαν ή βγήκαν σε καραντίνα λόγω της έλλειψης των αναγκαίων μέτρων ατομικής προστασίας.

Ακόμη πιο προκλητικός είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για διαιώνιση της σημερινής απαράδεκτης πολυδιάσπασης του νοσηλευτικού κλάδου.

Εξίσου προκλητικές είναι και οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Στα 5 έτη της διακυβέρνησής του όχι μόνο - όπως και η σημερινή κυβέρνηση - απέρριπτε συστηματικά το αίτημα των νοσηλευτών για ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, διατήρησε τις μνημονιακές περικοπές στους μισθούς των νοσηλευτών, αλλά από το 2018 και μετά δεν ολοκληρώθηκε καμία προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ