Πέμπτη 4 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΜΗΜΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΠΘ
Κινητοποίηση για την επαναλειτουργία των κλινικών

Κινητοποίηση με αίτημα την άμεση επαναλειτουργία των κλινικών του Τμήματος Οδοντιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ πραγματοποίησαν φοιτητές του Τμήματος, το μεσημέρι της Δευτέρας, έξω από το κτίριο της Οδοντιατρικής αλλά και στην Πρυτανεία του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος, οι κλινικές προτείνεται να επαναλειτουργήσουν σταδιακά από 1η Σεπτέμβρη, αφότου το Τμήμα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με τις συστάσεις του ΕΟΔΥ, αφήνοντας έτσι «στον αέρα» δεκάδες επί πτυχίω φοιτητές, που θα χάσουν το εξάμηνό τους, αλλά και χιλιάδες ασθενείς που εξυπηρετούνται στις κλινικές του Τμήματος.

Η διοίκηση του Τμήματος στην ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων πως «διαπιστώνουμε ακόμη μια φορά τα προβλήματα υποστελέχωσης του Τμήματος. Η υποστελέχωση αυτή, πέραν της αδυναμίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων όπως οι παρούσες, εμπεριέχει τον κίνδυνο υποβάθμισης της ποιότητας των σπουδών», ενώ σημειώνει και την απουσία διαθέσιμων πόρων που να καλύπτουν τις δαπάνες προμήθειας μέσων ατομικής προστασίας και αναγκαίων τεχνικών έργων για την επαναλειτουργία των κλινικών.

Σε συνάντησή τους με τον πρόεδρο του Τμήματος, Λάμπρο Ζουλούμη, και με εκπρόσωπο της Πρυτανείας, οι φοιτητές έλαβαν προφορική δέσμευση για το σταδιακό άνοιγμα των κλινικών από 21 Ιούνη.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στο ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Οδοντιατρικής χαιρετίζουν τον αγώνα των φοιτητών, τονίζοντας πως θα συνεχίσουν να τον στηρίζουν και να συμμετέχουν ενεργά σε αυτόν. Παράλληλα, καλούν τους συμφοιτητές τους να μην εφησυχάσουν, να συνεχίσουν να διεκδικούν την επανέναρξη της λειτουργίας των κλινικών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, δυναμώνοντας τον αγώνα τους μέσα από τη δραστήρια συμμετοχή στα συλλογικά τους όργανα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ