Πέμπτη 4 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σινεμά στο πλαίσιο της καμπάνιας «Ζωντανεύουμε το ΑΠΘ»

Αύριο Παρασκευή 5 Ιούνη, στις 8.30 μ.μ., στο αίθριο τρίγωνο του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προβολή του θερινού σινεμά που διοργανώνεται στο πλαίσιο της καμπάνιας των φοιτητικών συλλόγων, «Ζωντανεύουμε το ΑΠΘ». Το θερινό σινεμά στηρίζεται από τις κινηματογραφικές ομάδες των τμημάτων Ψυχολογίας (PSY.K.O.), Παιδαγωγικού (CoΠyright), Μουσουλμανικών Σπουδών (CineArabic), Αγγλικής Φιλολογίας (Cinemateak) και Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών (ΜΗΧΙΚΟ).

Σήμερα, Πέμπτη 4 Ιούνη, στις 11 π.μ., με αφορμή τη Θεματική Μέρα Ζωγραφικής, που διοργανώνεται στο πλαίσιο της ίδιας καμπάνιας, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των κινηματογραφικών ομάδων και των φοιτητών στον υπαίθριο χώρο του κυλικείου του Πολυτεχνείου, ώστε να δημιουργηθεί πανό, που θα αναρτηθεί στο τρίγωνο τη μέρα της προβολής, με συμβολικό μήνυμα για τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού ανέργου, Τζορτζ Φλόιντ, από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολις των ΗΠΑ.

Η καμπάνια «Ζωντανεύουμε το ΑΠΘ» σκοπό έχει με διάφορες δραστηριότητες οι φοιτητές του ΑΠΘ να μετατρέψουν το campus σε κυψέλη δημιουργίας, να κρατήσουν ζωντανή τη δράση των φοιτητών και των φοιτητικών συλλόγων και να συνεχιστεί η διεκδίκηση για τις σπουδές, τη ζωή και το μέλλον που έχουν ανάγκη ακόμη και με κλειστές τις σχολές. Στηρίζεται από τους Φοιτητικούς Συλλόγους των Τμημάτων Βιολογίας, Γεωλογίας, Κτηνιατρικής, ΤΕΦΑΑ, Πολιτικών Επιστημών, ΜΜΕ, Ψυχολογίας, Παιδαγωγικού, Ηλεκτρολόγων, Μηχανολόγων Μηχανικών καθώς και από τον Σύλλογο Οικοτρόφων Φοιτητών της Εστίας Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ