Πέμπτη 4 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ «Ο ΒΥΡΩΝ»
Παραστάσεις διαμαρτυρίας για τις κάμερες στις σχολικές τάξεις

Από την κινητοποίηση στα εκπαιδευτήρια «Αυγουλέα -Λιναρδάτου» στο Περιστέρι
Από την κινητοποίηση στα εκπαιδευτήρια «Αυγουλέα -Λιναρδάτου» στο Περιστέρι
Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «Ο Βύρων» ενάντια στη μετατροπή του σχολικού μαθήματος σε τηλεριάλιτι σε διάφορα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, που εφαρμόζουν κατά κόρον την κυβερνητική ρύθμιση για τις κάμερες μέσα στις σχολικές τάξεις.

Οπως σημειώνει ο Σύλλογος, οι σχολάρχες «θέλοντας να διασφαλίσουν τα κέρδη τους αδιαφορούν για τις συνέπειες αυτής της διαδικασίας στους μαθητές. Από την άλλη εκμεταλλεύονται την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, προκειμένου να καταστρατηγήσουν εκ νέου τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Η αναμετάδοση του μαθήματος παραβιάζει τόσο εργασιακά όσο και ατομικά ανθρώπινα δικαιώματα εκπαιδευτικών και μαθητών. Οι σχολάρχες επιβάλλουν την αναμετάδοση έχοντας σύμμαχο στο πλευρό τους την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας».

Παράλληλα με τις παραστάσεις διαμαρτυρίας που οργανώνει, ο Σύλλογος βάζει στο στόχο του και το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που ενισχύει την εντατικοποίηση του σχολείου για τους μαθητές και το κυνήγι δεξιοτήτων. Στηρίζει επίσης τους οδηγούς των σχολικών λεωφορείων στον αγώνα τους για τα δικαιώματά τους.

Τέτοιες παραστάσεις διαμαρτυρίας έκανε τις προηγούμενες μέρες ο Σύλλογος «Βύρων» στα εκπαιδευτήρια «Αυγουλέα - Λιναρδάτου» στο Περιστέρι και στα εκπαιδευτήρια «Διαμαντοπούλου» στο Αιγάλεω.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ