Πέμπτη 4 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ
Διεκδικούν με κινητοποίηση ασφαλή σχολικά κτίρια

Από τη συγκέντρωση της Τρίτης
Από τη συγκέντρωση της Τρίτης
Με νέα κινητοποίηση σήμερα Πέμπτη στις 7 μ.μ., στη συμβολή Ιεράς Οδού και Λεωφόρου Θηβών, γονείς και μαθητές από σχολεία του Αιγάλεω κλιμακώνουν τις διεκδικήσεις τους με κεντρικό αίτημα σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, έχοντας τη συμπαράσταση μιας σειράς φορέων.

Δίνεται έτσι συνέχεια στις πρωτοβουλιών γονιών του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, το κτίριο του οποίου έχει πληγεί από το σεισμό του 2019 και μαθητές του φιλοξενούνται μεταξύ άλλων και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης. Πρόκειται για το σχολείο στο οποίο το πρωί της Τρίτης σημειώθηκε το σοβαρό περιστατικό με την πτώση παραθύρου από τον δεύτερο όροφο πάνω σε μητέρα που πήγαινε εκείνη την ώρα τα παιδιά της στο σχολείο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

Προχτές οι γονείς του 17ου Δημοτικού πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή πολλών γονιών από σχολεία της περιοχής, σε παράπλευρο αύλειο χώρο του σχολείου. Στην κινητοποίηση παρευρέθηκαν η Δώρα Βασιλοπούλου και ο Γιώτης Σαντζαρίδης, δημοτικοί σύμβουλοι Αιγάλεω με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Βαγγέλης Φιλέρης, εκπρόσωπος Τύπου της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής, εκπρόσωποι σωματείων και φορέων της ευρύτερης περιοχής, ενώ παρεμβάσεις έκαναν επίσης η Αγγελική Γκούσκου εκ μέρους του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, η Τζίνα Διονυσοπούλου εκ μέρους της «Δημοκρατικής Ενότητας» Γονέων Αιγάλεω, καθώς και γονείς από πολλά σχολεία της περιοχής που συμμετείχαν. Τη στήριξή του στον αγώνα των γονιών έχει εκφράσει και ο Σύλλογος Γυναικών Αιγάλεω.

Σύμφωνα με τους γονείς, ο δήμαρχος Αιγάλεω, Γιάννης Γκίκας, επιχειρώντας να αμβλύνει τις αντιδράσεις και να αποσείσει τις ευθύνες του δήμου για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, κατέφυγε σε περιγραφές, διαπιστώσεις και ευχολόγια, χωρίς ωστόσο να αναλάβει κάποια συγκεκριμένη δέσμευση για την επίλυση των προβλημάτων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαμαρτυρία γονέων και μαθητών για την έξωση του 9ου Δημοτικού (2022-12-28 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον πολύμηνο αγώνα για το σχολείο τους (2022-09-15 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για προβλήματα και ελλείψεις στα σχολεία (2017-10-12 00:00:00.0)
«Μπλόκο» στο νέο κύμα συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολείων (2014-06-14 00:00:00.0)
Μέρα κινητοποιήσεων το Σάββατο 15 Οκτώβρη (2011-10-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ