Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μέρα κινητοποιήσεων το Σάββατο 15 Οκτώβρη

Σε μαζικές ταυτόχρονες κινητοποιήσεις το Σάββατο 15 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι σε όλη τη χώρα, σε όλες τις περιφέρειες, τους δήμους και τις γειτονιές καλεί η ΑΣΓΜΕ τις Ομοσπονδίες, Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων. Οπως επισημαίνει η ΑΣΓΜΕ η κατάσταση στα σχολεία και στα σπίτια της λαϊκής οικογένειας συνθέτουν ένα «μείγμα εκρηκτικό» και «η οργή ξεχειλίζει» και καλεί τους γονείς να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των αναγκών των παιδιών τους.

Στην Αθήνα, ήδη με αποφάσεις των αντίστοιχων Ενώσεων Γονέων, κινητοποιήσεις προγραμματίζονται στη Μεταμόρφωση, στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω, στην Καισαριανή στο παλαιό Τέρμα, στην Ακρόπολη (στάση μετρό) από γονείς του 1ου Διαμερίσματος. Ανάλογες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται από τις Ενώσεις του 2ου, 6ου και 7ου Διαμερίσματος Αθήνας αλλά και σε άλλες περιοχές.

Η ΑΣΓΜΕ καλεί επίσης να δώσουν οι γονείς όλες τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας της 19ης Οκτώβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις με το ΠΑΜΕ.

Στο μεταξύ, παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη της τοπικής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οδό Θηβών, πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι Ενώσεις Γονέων Χαϊδαρίου, Αγ. Βαρβάρας και Αιγάλεω. Στην κινητοποίηση γονείς, αλλά και μαθητές που βρέθηκαν στο πλάι τους, κατήγγειλαν την πολιτική που αφήνει τα σχολεία χωρίς καθηγητές και βιβλία, διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στο σχολείο της αγοράς και διεμήνυσαν σε όσους στρέφονται κατά των μαθητικών κινητοποιήσεων «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ