Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πρώτη δύναμη η παράταξη που στήριξε το ΠΑΜΕ

Πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (στηρίχτηκε από το ΠΑΜΕ) στις εκλογές που έγιναν χτες στον ενιαίο πλέον Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Το αποτέλεσμα των εκλογών σηματοδοτεί την απόφαση των εργαζομένων να ανατρέψουν τους συσχετισμούς και την κυριαρχία των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και να συμπορευτούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Στις εκλογές του Συλλόγου, συμμετείχαν περισσότεροι εργαζόμενοι και ενισχύθηκε σημαντικά η ΔΑΣ, κατακτώντας την πρώτη θέση με 182 ψήφους και 4 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο. Επίσης, από το συνδυασμό της ΔΑΣ είναι πλέον και ο εκλεγμένος εκπρόσωπος του Σωματείου στη Σύγκλητο του ΑΠΘ.

Αναλυτικά, ψήφισαν 410. Ακυρα ήταν 9 ψηφοδέλτια και λευκά 19. Η ΔΑΣ, πήρε 182 ψήφους και 4 έδρες στο ΔΣ. Ο Συνδυασμός των Ανεξάρτητων πήρε 118 ψήφους και 3 έδρες και η ΠΑΣΚ πήρε 83 ψήφους και 2 έδρες.

Μέχρι και πέρσι, λειτουργούσαν δύο Σύλλογοι Υπαλλήλων. Στον έναν συμμετείχαν οι μόνιμοι υπάλληλοι του ΑΠΘ και στον άλλο οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) και οι συμβασιούχοι. Στο Σύλλογο των μονίμων, στις προηγούμενες εκλογές, συμμετείχαν 242 εργαζόμενοι, άκυρα - λευκά 25, και η ΠΑΣΚΕ είχε πάρει 125 ψήφους, οι Ανεξάρτητοι 54 ψήφους και η ΔΑΚΕ 38 ψήφους. Στο Σύλλογο των ΙΔΑΧ και των συμβασιούχων συμμετείχαν 110 εργαζόμενοι, είχε κατεβάσει ψηφοδέλτιο μόνο η ΔΑΣ και είχε πάρει 108 ψήφους.

Η ΔΑΣ Διοικητικών Υπαλλήλων ΑΠΘ, με ανακοίνωσή της, διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους ότι «με μεγάλη ευθύνη αντιμετωπίζει την πρωτιά που της έδωσαν, αναποδογυρίζοντας συσχετισμούς που ήταν παγιωμένοι εδώ και αρκετά χρόνια». Εκτιμά ότι «το συγκεκριμένο αποτέλεσμα είναι ένδειξη μιας γενικότερης διάθεσης για αγωνιστική δράση, αλλά και για συμπόρευση με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα». Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από το ποιον στήριξαν με την ψήφο τους, να δυναμώσουν το σύλλογο. Να συμμετέχουν με μεγαλύτερη μαζικότητα και καλύτερη οργάνωση στις διαδικασίες αλλά και στις πρωτοβουλίες του συλλόγου. «Αυτή είναι η ελπιδοφόρα προοπτική στα όσα αντεργατικά - αντιλαϊκά μας έχουν επιβάλει και σε όσα μας επιφυλάσσουν για τη συνέχεια», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ