Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΑΣΚΑΛΟΙ
48ωρη απεργία και συζήτηση για κλιμάκωση

48ωρη απεργία των δασκάλων, την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτώβρη, αποφάσισε, χτες, το ΔΣ της ΔΟΕ. Το ΔΣ της Ομοσπονδίας καλεί σε έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις τους Συλλόγους και εισηγείται «κινητοποιήσεις διαρκείας, με τη μορφή των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων», μετά τη 48ωρη.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στήριξε αυτές τις απεργιακές κινητοποιήσεις και επιπλέον πρότεινε Γενικές Συνελεύσεις για την προετοιμασία της 48ωρης απεργίας. Το περιεχόμενο της πάλης, για το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, δεν μπορεί να είναι άλλο από ένα διεκδικητικό πλαίσιο για το σχολείο των λαϊκών αναγκών, που θα επικεντρώνει και στα λειτουργικά προβλήματα των σχολικών μονάδων (θέρμανση κ.ά.). Τονίζει ότι «η ουσία βρίσκεται στο τι σχολείο θέλουμε». Το ζήτημα που βάζει, επίσης, το ΠΑΜΕ είναι πως χρειάζεται κίνημα που θα συνδέει την πάλη της καθημερινότητας με την προοπτική, δε στέκεται απλά απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά θα στρέφεται ενάντια συνολικά στην εξουσία των μονοπωλίων, στοχεύοντας στην ανατροπή της.

Το ΔΣ της ΔΟΕ αποφάσισε επίσης, τρίωρη στάση εργασίας την ερχόμενη Τρίτη, με κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα και παραστάσεις διαμαρτυρίας και συμβολικές καταλήψεις στα κτίρια διοίκησης της εκπαίδευσης στην υπόλοιπη χώρα.

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Τρίωρη στάση εργασίας σήμερα από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ., προκήρυξαν οι πέντε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης προκειμένου να διευκολύνουν τη συμμετοχή των καθηγητών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που προγραμματίζεται στις 12 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου με πρωτοβουλία των ΕΛΜΕ και των Διδασκαλικών Συλλόγων ως πρώτη δυναμική απάντηση στο Πολυνομοσχέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ